Η Ουκρανία κατέθεσε «προτάσεις» για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο Κίεβο ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ρουμανίας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.

«Πρέπει να αυξήσουμε τις πιέσεις στον επιτιθέμενο, να συνεργαστούμε για το έβδομο πακέτο των κυρώσεων με εμπάργκο στο φυσικό αέριο», έγραψε ο Ουκρανός αξιωματούχος Άντριι Γιερμάκ σε ανάρτησή του στο Telegram. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι οι ξένοι ηγέτες ολοκλήρωσαν τη συνάντησή τους με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Νωρίτερα με τον ηγέτη της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο συναντήθηκαν ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ρουμανίας, Εμανουέλ Μακρόν και Κλάους Γιοχάνες, όπως και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, μετά την επίσκεψή τους στο Ιρπίν νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης.

Τα θέματα που  βρέθηκαν στην «ατζέντα» των συνομιλιών τους είναι η παράδοση όπλων και το ενδεχόμενο ένταξης της Ουκρανίας στην Ε.Ε., όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

«Εμείς οι Ευρωπαίοι στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό σας», έγραψε ο Σολτς σε μήνυμά του στο Twitter, με αφορμή τη συνάντηση με τον Ζελένσκι..

Επιπλέον, ευχαρίστησε τον Ουκρανό Πρόεδρο για την υποδοχή, όπως και τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι και τον Ρουμάνο Πρόεδρο Κλάους Γιοχάνες για την ανοιχτή συζήτηση που είχαν στο Κίεβο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τους τέσσερις αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Γαλλίας , της Γερμανίας, της Ιταλίας και τη Ρουμανίας για την αλληλεγγύη που εξέφρασαν προς τον λαό του.

«Εκτιμούμε πολύ την αλληλεγγύη σας προς τη χώρα και τον λαό μας», έγραψε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή Telegram.