Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να διαβεβαιώνει ότι βρίσκεται «σε ανοιχτή γραμμή» με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, αλλά και ότι έχει συσταθεί ειδική υποεπιτροπή επιστημόνων στο υπουργείο Υγείας που εξετάζει το θέμα της διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων το καλοκαίρι, όμως τα πράγματα για την υπουργό δεν… σώζονται.

Όχι όσον αφορά το επίπεδο των σχέσεών της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – αυτές είναι άριστες. Ο λόγος για τις σχέσεις της υπουργού Πολιτισμού με τους καλλιτέχνες.

Σύμφωνα με το matrix24.gr, οι περισσότεροι καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν την Λίνα Μενδώνη ως «persona non grata». Μάλιστα, πολλοί καλλιτέχνες -όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων- δεν κρύβουν το σοκ που έπαθαν ως «αόρατοι άνθρωποι» από κάθε μέτρο στήριξης της οικονομίας και χρεώνουν στην υπουργό Πολιτισμού ότι θυμήθηκε πολύ αργά ότι τραγουδιστές, ηθοποιοί, μοντέρ, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι κ.α. ζουν από την τέχνη τους και δεν είναι… χομπίστες.

Μάλιστα, το σοκ των καλλιτεχνών και η οργή τους σε βάρος της Μενδώνη είναι τόσο έντονα, ώστε θα πρέπει το πακέτο ενίσχυσης που θα ανακοινωθεί να είναι εξαιρετικά γενναιόδωρο για να γυρίσει σελίδα η κυβέρνηση στις «μαύρες σχέσεις» της με τους καλλιτέχνες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο μόνος, πλέον, που στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Διονύσης Σαββόπουλος…