Τώρα που ο κορωνοϊός φαίνεται να υποχωρεί και σιγά σιγά όλοι ετοιμαζόμαστε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω, όλα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να επιστρέψει σε ένα πολύ γνώριμο μοντέλο περιοδειών, που τού… πάει: στην επαφή με τον κόσμο, τις επισκέψεις σε τοπικές αγορές, τις συνομιλίες «στα όρθια» με εργαζομένους και καταστηματάρχες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, «αναπνέει» μέσω της επαφής του με τον κόσμο, υπό την έννοια ότι αισθάνεται πως αυτού του τύπου η πολιτική δράση τού «πάει» και τού ταιριάζει. Μάλιστα, ακόμη και με τους ισχύοντες υγειονομικούς περιορισμούς, δηλαδή τη χρήση μασκών, την απαγόρευση χειραψιών και την τήρηση στοιχειωδών αποστάσεων ασφαλείας, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να επιστρέψει στο «παλιό» μοντέλο πολιτικών περιοδειών και επαφών ήδη από προχθές, με την περιοδεία του στην Χαλκίδα.

Μάλιστα, συνεργάτες του έλεγαν πως το κλίμα που συνάντησε στην τοπική αγορά δείχνει πως κάτι αρχίζει να… «ζεσταίνεται» σε σχέση με την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Πάντως, προσώρας, οι δημοσκοπήσεις δεν επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των συνομιλητών του Αλέξη Τσίπρα…