Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο «τέλος ανοχής» στην Κουμουνδούρου. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από την «βροχή» ανακοινώσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ για λάθη και κυβερνητικές παραλείψεις, αλλά και από τις πρωτοβουλίες Τσίπρα για να φέρει τον πρωθυπουργό στη Βουλή, τον λόγο πλέον παίρνουν και οι τομεάρχες.

Σύμφωνα με το matrix24.gr, χθες, στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους τομεάρχες του κόμματος -δηλαδή το «σκιώδες υπουργικό συμβούλιο»- τούς ζήτησε να… πατήσουν γκάζι στην απόδοσή τους με δύο άξονες: πρώτον, να πολιορκούν καλύτερα και αποτελεσματικότερα τους αντίστοιχους υπουργούς που έχουν αναλάβει να «ελέγχουν». Και, δεύτερον, να συνεργάζονται με τα αντίστοιχα τμήματα του κόμματος ώστε να «παράγουν» προτάσεις, οι οποίες θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» που έχει παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κατάρτιση του προγράμματος είναι κάτι που «οφείλουμε να κάνουμε δυναμικά, συλλογικά και επίμονα το επόμενο διάστημα προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας», όπως χαρακτηριστικά τούς είπε. «Και γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να συντονίσουμε όσο μπορούμε καλύτερα τις προσπάθειές μας ώστε και μέσα στη Βουλή, αλλά κυρίως μέσα στην κοινωνία δίπλα στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη να βρεθούμε και την επόμενη μέρα θα μπορούμε πια να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον και να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του απέναντι στην κρίση», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από όλους περισσότερη δουλειά.