Να μην προχωρήσει η έγκριση του νομοσχεδίου για κυρώσεις στην Άγκυρα λόγω των S-400, προσπαθεί το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνοντας συστάσεις προς την Αμερικανική γερουσία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Γνωρίζουμε τα κίνητρα της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ για το νομοσχέδιο που προβλέπει κυρώσεις κατά της χώρα μας εξαιτίας της επιχείρησης Πηγή της Ειρήνης και του συστήματος S-400. Ο λόγος για αυτό είναι η βαθιά απογοήτευση που πηγάζει από το βαρύ χτύπημα που καταφέραμε στο σχέδιο που προετοιμάζονταν πολύ προσεκτικά για πολύ καιρό».

«Τον τελευταίο καιρό οι πρωτοβουλίες που παίρνουν και τα δύο σώματα του Κογκρέσου, τα οποία κινούνται από εγχώριους πολιτικούς υπολογισμούς και υποστηρίζονται από τους γνωστούς κύκλους που αντιτίθενται στην Τουρκία αποτελεί μία καινούρια ένδειξη έλλειψης σεβασμού απέναντι στις κυριαρχικές μας αποφάσεις που αφορούν στην εθνική μας ασφάλεια. Αυτές οι πρωτοβουλίες ζημιώνουν τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ. Απαντήσαμε καταλλήλως και σε μια παρόμοια πρόταση που ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων στις 29 Οκτωβρίου. Αυτή τη φορά, το νομοσχέδιο που προσπαθεί η Γερουσία να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη δείχνει ότι δεν θέλει να καταλάβει τις εξηγήσεις μας».

Oι κυρώσεις κατά της Τουρκίας που ψήφισε η Γερουσία, φαίνεται να «γκρεμίζουν» την «συμμαχία» Τραμπ – Ερντογάν, η οποία θα τελειώσει οριστικά όταν επιβληθούν οι κυρώσεις στην προκλητική και επιθετική Τουρκία.