Στην αμερικανική εφημερίδα New York Post γίνεται θέμα η διαμάχη της Εκκλησίας της Ελλάδας με την κυβέρνηση για την απόφαση για κλειστούς ναούς την ημέρα των Θεοφανείων.

Με τη φράση «Ου συμμορφωθείς με το lockdown» η εφημερίδα αναφέρει ότι «η Εκκλησία της Ελλάδας είπε στους ιερείς να μην υπακούσουν στην εντολή της κυβέρνησης να κλείσουν τους ναούς, στο πλαίσιο των νέων, αυστηρότερων περιορισμών κατά του κορωνοϊού».

«Η συντηρητική εκκλησία εξέδωσε δήλωση, με την οποία καλεί τους θρησκευτικούς ηγέτες να επιτρέψουν στους πιστούς να συμμετάσχουν στις λειτουργίες των Θεοφανείων την Τετάρτη», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ κάνοντας ειδική αναφορά στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου να «μη δεχθεί» τα περιοριστικά μέτρα.

Επισημαίνει, δε, ότι από την έναρξη της πανδημίας «οι Ορθόδοξοι ηγέτες είχαν “μεικτή” αντίδραση στα μέτρα ασφαλείας κατά του κορωνοϊού, κυμαινόμενη από ήπια υποστήριξη ως σκληρή αντίθεση», τονίζοντας, πάντως, ότι η Ελλάδα τα έχει πάει καλύτερα στη διαχείριση του ιού από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.