Με το Πάσχα να πλησιάζει, η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι η πλέον καθοριστική σε ό,τι αφορά νέους περιορισμούς στην κυκλοφορία.

Η αυστηρότητα των νέων μέτρων θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην χώρα. Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται τα τελευταία 24ωρα, η καμπύλη των κρουσμάτων και των σοβαρών περιπτώσεων δείχνει να έχει ομαλή πορεία και σε κάθε περίπτωση η εικόνα στην Ελλάδα παραμένει σαφώς καλύτερη από αυτή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά όχι κι εφησυχασμό στην κυβέρνηση, αφού το σύστημα υγείας δοκιμάζεται σκληρά και η λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητά του θα πρέπει να διαφυλαχθούν πάση θυσία.

Ήδη ανακοινώθηκε η παράταση του περιορισμού στην κυκλοφορία έως τις 27 Απριλίου και σύμφωνα με πληροφορίες το πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων θεωρείται δεδομένο:

  • χρονικός και ποσοτικός περιορισμός μετακινήσεων
  • απαγόρευση εξόδου το Πάσχα από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία –
  • απαγόρευση των συναθροίσεων με αφορμή τον οβελία

Επίσης, εκκρεμεί η απόφαση για τις εκκλησίες, με πιθανότερο σενάριο την υιοθέτηση της πρότασης της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών μετά την Κυριακή των Βαΐων.