29 κινεζικές μετοχές που θα ευνοηθούν από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας ξεχωρίζει η Morgan Stanley. Σχεδόν οι μισές εξ αυτών αφορούν εταιρείες του κλάδου τεχνολογίας πληροφοριών(IT), ο οποίος είχε υποστεί και το μεγαλύτερο πλήγμα από τον πόλεμο δασμών. Οκτώ προέρχονται από τον κλάδο καταναλωτικών ειδών.

«Αυτοί οι δύο τομείς έχουν τις περισσότερες πιθανότητες ανατίμησης, βάσει της προηγούμενης αντίδρασης των μετοχών σε εξελίξεις αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων», ανέφερε η Morgan Stanley σε πρόσφατη έκθεσή της.

Και οι 29 εταιρείες έχουν έκθεση στην αγορά των ΗΠΑ -περισσότερο από 25%. σημειώνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

Η αισιοδοξία για «ανακωχή» μεταξύ των δύο πλευρών ενισχύθηκε αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, την Παρασκευή δήλωσε ότι είχε μια «πολύ καλή συνομιλία με τον ηγέτη της Κίνας, Σι Τζινπίγκ» για την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας. Σήμερα η Κίνα αναθεώρησε προς τα κάτω τους δασμούς σε περισσότερα από 850 αγαθά

«Πιστεύουμε ότι μετοχές ΙΤ/Διαδικτύου και μεταφορών θα ωφεληθούν περισσότερο από οποιαδήποτε αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων -ΙΤ και Διαδίκτυο λόγω της έκθεσης σε δασμούς και τεχνολογικούς περιορισμούς, ενώ οι μετοχές μεταφορών, ειδικά οι αεροπορικές, θα ευνοηθούν από τις βελτιωμένες προοπτικές στο παγκόσμιο εμπόριο και την ενίσχυση της ισοτιμίας γιουάν-δολαρίου», αναφέρει η Morgan Stanley στην έκθεσή της.

Στους «νικητές» περιλαμβάνονται: η μετοχή της εταιρείας υπολογιστών Lenovo, με 31% έκθεση στις ΗΠΑ, η Foxconn, με 30% έκθεση, η AAC Technologies που είναι προμηθεύτρια της Apple, με 57% έκθεση στις ΗΠΑ, η WH Group -ο μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού στον κόσμο- η Samsonite, με 37% έκθεση στις ΗΠΑ.

Οι υπόλοιπες είναι: Nexteer Automotive Group, Ningbo Joyson Electronic, Zhongji Innolight, Sunwoda Electronic, Regina Miracle International, Crystal International Group, Alpha Group, Goodbaby International, Bestway Global Holding, Jiangsu Yangnong Chemical, Shandong Nanshan Aluminium, WuXi AppTec, WuXi Biologics Cayman, GigaDevice Semiconductor Beijing, SMIC, Jiangsu Changjiang Electronics Tech, Luxshare Precision Industry, GoerTek, Lens Technology, Shenzhen Sunway Communication, FIT Hon Teng, Universal Scientific, Legends Holdings, Cosco Shipping.

Οι μετοχές των παραπάνω εταιρειών είναι εισηγμένες στα χρηματιστήρια Χογκ-Κογκ, Σαγκάης ή Σενζέν.

Πηγή: naftemporiki.gr