Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως φαίνεται σε άλλη μία δημοσκόπηση και συγκεκριμένα στις τάσεις της MRB. Η φθορά της ΝΔ φαίνεται σε μία σειρά από δείκτες όπως πρόθεση ψήφου, καταλληλότητα πρωθυπουργού, κόμμα που θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά, πορεία οικονομίας και χώρας.

Οι διαπιστώσεις των «Τάσεων» της MRB δείχνουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει πλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει το kontranews.gr, τα ευρήματα κλονίζουν την εικόνα κυριαρχίας και την αλαζονική αυτοπεποίθηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η διαφορά μεταξύ της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαφορά που κάνουν οι ψηφοφόροι του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που το ψήφισαν, αποστασιοποιήθηκαν και περιμένουν τις εξελίξεις για να αποφασίσουν αν θα επιστρέψουν ή θα κάνουν άλλη επιλογή.

Γιατί προς το παρόν δεν έχουν κάνει καμία άλλη επιλογή. Σε ό,τι αφορά όμως την κυβέρνηση και την πολιτική της, υπάρχει πλήρης απογοήτευση και διαφωνία. Γι’ αυτό και στο ερώτημα «Ποιο κόμμα θα σας ενοχλήσει αν κερδίσει αυτή τη φορά η διαφορά» είναι μόλις 0,4%. υπέρ της ΝΔ, δηλαδή ισοπαλία. Είναι προφανές ότι τα στοιχεία αυτά, τα έχει υπόψιν του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος γίνεται όλο και πιο πολωτικός, όλο και πιο εριστικός.

Είναι λογικό γιατί με την Ελλάδα σε καραντίνα, ακόμη και η Βουλή, με τα κινήματα σε καταστολή, με την κοινωνία σε αγωνία και κρίση, η εικόνα διαμορφωνόταν αποκλειστικά με αυτά τα κριτήρια και όχι με την πολιτική. Σταδιακά και όσο οι συνθήκες άλλαζαν, από την άνοιξη δηλαδή, οι αρνητικές επιδόσεις της κυβέρνησης δεν εμφανίστηκαν ως δια μαγείας, απλά τώρα καταγράφονται. Αν όλα αυτά οδηγήσουν σε εκλογές ή σε ανασχηματισμό, μένει να το δούμε.

Τα αληθινά ποσοστά και η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Aπό τη μία, υπάρχει από απαισιοδοξία έως επιφύλαξη για τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα – σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ των προηγούμενων ημερών– από την άλλη, η κυβέρνηση παίρνει υψηλά ποσοστά αποδοτικότητας, σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην αντιμετώπισή τους.

Βέβαια, αν γίνουν εκλογές -πρόωρες, η μη- μην περιμένετε τα 14άρια και τα 15άρια των δημοσκοπήσεων…