H «προφητεία» Ερντογάν το 2017 και το χρονικό ισλαμικών επιθέσεων στην ΕΕ το 2020 (vid,pics)

«Εάν η Ευρώπη συνεχίσει έτσι, κανένας Ευρωπαίος σε κανένα μέρος του κόσμου δεν μπορεί να περπατήσει με ασφάλεια στους δρόμους», δήλωσε ο κ. Ερντογάν σε ανύποπτο στην Άγκυρα τον Μάρτιο του 2017. Αιτία της απειλής Ερντογάν ήταν η απαγόρευση από Γερμανικές και Ολλανδικές αρχές στους Τούρκους αξιωματούχους να κάνουν εκστρατεία υπέρ ενός δημοψηφίσματος που σκοπό είχε την  ενίσχυση των εξουσιών του Τούρκου Προέδρου.

Έχουν περάσει ήδη 2 χρόνια και προειδοποίηση του Ερντογάν έγινε πραγματικότητα καθώς οι δρόμοι της Ευρώπης  βιώνουν την ισλαμική τρομοκρατία. Ακόμη και χθες ο Υπουργός Άμυνας της Άγκυρας έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά κάνοντας λόγο για «εχθρότητα κατά Τουρκίας και Ισλάμ στην Ευρώπη».

Μόνο τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί 4 βίαια περιστατικά που συνδέονται με ισλαμική τρομοκρατία με το τελευταίο θύμα να είναι η Αυστρία. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκαπέντε τραυματίστηκαν σε επίθεση πυροβολισμού στο 1ο διαμέρισμα της Βιέννης. Ο ένοπλος δράστης φορούσε ένα ψεύτικο γιλέκο αυτοκτονίας και πυροβολήθηκε από την αστυνομία. Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Karl Nehammer, χαρακτήρισε τον δράστη ως «ισλαμιστή τρομοκράτη» και συμπατριώτη του Ισλαμικού Κράτους.

Πιο κάτω τα περιστατικά ισλαμική βίας στην Ευρώπης των προηγούμενων μηνών, τα οποία κλιμακώθηκαν κατά ένα «παράδοξο» τρόπο μετά και την επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας-Γαλλίας και ολόκληρης της Ευρώπης για το θέμα του Ισλάμ.

Γαλλία 25 Σεπτεμβρίου

Επίθεση με μαχαίρι έξω από την πρώην έδρα του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι της Γαλλίας, άφησε δύο ανθρώπους τραυματίες. Το κτίριο χρησιμοποιείται τώρα από μια εταιρεία παραγωγής τηλεοράσεων και τα δύο τραυματίες θύματα ήταν εργαζόμενοι της εταιρείας. Ο ύποπτος δράστης και έξι άλλα άτομα συνελήφθησαν. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Γκεράλντ Νταρμανίν δήλωσε ότι η επίθεση ήταν «σαφώς μια πράξη ισλαμιστικής τρομοκρατίας»

Γερμανία 4 Οκτώβριου

Ένας άντρας σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε από Σύριο μαχαιροβγάλτη, ο οποίος συνελήφθη όταν βρέθηκαν ίχνη DNA στο μαχαίρι του. Ο δράστης συνελήφθη ήδη επειδή σχεδίαζε επίθεση στη Γερμανία με αρκετά μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Αφέθηκε ελεύθερος ένα μήνα πριν από αυτήν την επίθεση. Η αστυνομία εντόπισε τον φερόμενο δράστη 20χρονο, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ εισήλθε στη Γερμανία το 2015. Αφού υπέβαλε αίτηση ασύλου, ζούσε σε κοιτώνα για αιτούντες άσυλο στη Δρέσδη-Πρίλιτς και είχε προσωρινή άδεια παραμονής. Η γερμανική αστυνομία και η υπουργός Δικαιοσύνης Christine Lambrecht και ο υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer χαρακτήρισαν την επίθεση ως «ισλαμική επίθεση»

Γαλλία 16 Οκτωβρίου

Ένας Γάλλος δάσκαλος αποκεφαλίστηκε κοντά σε σχολείο στο Conflans-Sainte-Honorine, ένα προάστιο του Παρισιού. Ο δράστης πυροβολήθηκε από την αστυνομία. Το θύμα λέγεται ότι έδειξε αμφιλεγόμενα σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ στους μαθητές του. Ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε την επίθεση «ισλαμική τρομοκρατική επίθεση».

Γαλλία 29 Οκτωβρίου

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση με μαχαιρώματα στη Notre-Dame της Νίκαιας, μια ρωμαιοκαθολική βασιλική της Γαλλίας Ο δράστης προσπάθησε να αποκεφαλίσει ένα από τα θύματα, μια γυναίκα 60 ετών. Τελικά  πυροβολήθηκε από την αστυνομία και  συνελήφθη.  Ο δήμαρχος της Νίκαιας και ο Πρόεδρος Μακρόν δήλωσαν ότι το περιστατικό ήταν τρομοκρατική επίθεση «ισλαμικού εξτρεμισμού».

Πηγή: sigmalive.com