«Ο Χρήστος Παππάς, Έλληνας νεο-ναζί και νούμερο δύο της Χρυσής Αυγής διέφυγε της σύλληψης», τονίζει σε σημερινό δημοσίευμά του ο Guardian, ενώ προσθέτει ότι καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης άνω των 13 χρόνων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα επισημαίνει ότι ο πατέρας του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, έπαιξε βασικό ρόλο στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά δήλωσε ότι ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής δεν θα παραδοθεί, σημειώνει ακόμη η βρετανική εφημερίδα, ενώ κάνει αναφορά στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ που έκανε λόγο για έρευνες σε τουλάχιστον πέντε σπίτια για τον εντοπισμό του.

Παράλληλα αναφέρει ότι πρόκειται για «πρώην ιδιοκτήτη καταστημάτων επίπλων, του οποίου ο αντιστράτηγος πατέρας συνέβαλε στο πραξικόπημα του 1967. Ο Παππάς είναι θαυμαστής του Μπενίτο Μουσολίνι και συλλέκτης φασιστικών αναμνηστικών». Μάλιστα ο Guardian γυρίζει το χρόνο πίσω στο 2013, όταν και τότε είχε αποφύγει τη σύλληψη με αφορμή τη δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα.

«Η δολοφονία Φύσσα οδήγησε στην κατάρρευση της οργάνωσης. Η δίκη της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε το 2015, έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο σημαντικές της ελληνικής ιστορίας», υποστηρίζει ακόμη η βρετανική εφημερίδα. Επιπλέον γίνεται αναφορά και στις καταδίκες του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης.

«Η σύζυγος του Μιχαλολιάκου και άλλα στελέχη και μέλη καταδικάστηκαν με μικρότερες ποινές. Μερικοί εξ’ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι εν αναμονή της ένστασής τους», υπογραμμίζει ο Guardian. Οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής αναμένεται να μοιραστούν σε τουλάχιστον τέσσερις φυλακές, μετέδωσε η ΕΡΤ την Παρασκευή. Το πρώην περιθωριακό κόμμα κέρδισε 18 έδρες στο κοινοβούλιο το 2012 με συνθήματα κατά της λιτότητας και των μεταναστών, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας στην κρίση χρέους της Ελλάδας. Δεν κατάφερε να κερδίσει μία έδρα στις κοινοβουλευτικές εκλογές του περασμένου έτους», καταλήγει ο Guardian.