Η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι τελικά θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου, όμως οι υποστηρικτές του Brexit έχουν πλέον θέσει έναν άλλο στόχο και ελπίζουν ότι θα τον πετύχουν μέχρι την ημέρα εκείνη: να σημάνει για το ιστορικό γεγονός η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν.

Στο διασημότερο ρολόι του κόσμου, ηλικίας 160 ετών, εδώ και δύο χρόνια γίνονται εργασίες συντήρησης που είναι προγραμματισμένο να διαρκέσουν για άλλους 24 μήνες. Η καμπάνα έχει αποσυνδεθεί και δεν χτυπά τις ώρες. Σημαίνει μόνο για σημαντικά γεγονότα, όπως την Πρωτοχρονιά ή για ιστορικούς εορτασμούς.

Βουλευτές έχουν συντάξει μια πρόταση με την οποία ζητούν να σημάνει η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν στις 23.00 (τοπική ώρα) της 31ης Ιανουαρίου 2020, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του συντηρητικού, ευρωσκεπτικιστή βουλευτή Μαρκ Φρανσουά. Την ώρα εκείνη θα γραφτεί το τέλος ενός θυελλώδους «γάμου» 47 ετών μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ, η οποία για πρώτη φορά θα χάσει ένα μέλος της.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή που διαχειριζόταν τον Πύργο Ελίζαμπεθ, στο Κοινοβούλιο του Γουεστμίνστερ, είχε αποφασίσει ότι η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν δεν θα χτυπούσε στις 29 Μαρτίου 2019, την ημερομηνία που είχε αρχικά οριστεί να γίνει το Brexit. Επικεφαλής της επιτροπής εκείνης ήταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, ο Τζον Μπέρκοου, ο οποίος παραιτήθηκε τον Νοέμβριο και τη θέση του ανέλαβε στις αρχές Νοεμβρίου ο Εργατικός Λίντσεϊ Χόιλ.