Όπως φαίνεται το Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας από νόμο σε νομό θα παραμείνει. Η μετακίνηση φαίνεται ότι δεν θα επιτραπεί για όσους θέλουν να πάνε στα εξοχικά τους.

Η πίεση της κοινωνίας είναι μεγάλη και διαμορφώθηκε από τα ανοιχτά παράθυρα που άφηναν οι υπουργοί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Το σκηνικό έδειξε ότι η κυβέρνηση κάνει δεύτερες σκέψεις.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα να παραπέμπουν σε σταθεροποίηση του τρίτου κύματος της πανδημίας με τάσεις πολύ αργής αποκλιμάκωσης, ωστόσο ο αριθμός των διασωληνωμένων και η ασφυκτική πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία προβληματίζουν κυβέρνηση και ειδικούς, με αποτέλεσμα τα τελευταία 24ωρα να εκπέμπεται το μήνυμα πως πιθανώς και να μην επιτευχθεί μετακίνηση το Πάσχα.

H γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν είναι σε καμία περίπτωση ξεκάθαρη και θα είναι δύσκολο να πείσει τον κόσμο και να μην έχουμε απίστευτες εικόνες και εντάσεις.

Αφενός υπάρχει ανοχή στα πάρτι στις πλατείες της Αθήνας τα βράδια. Οι νέοι αναζητούν τρόπο να βγουν το βράδυ και μία διέξοδο μετά από τόσους μήνες περιορισμών. Οπότε ενδέχεται τα πάρτι αυτά να χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι για το Πάσχα.

Από την άλλη μετά το Πάσχα ανοίγει ο τουρισμός και το αφήγημα θα είναι υπομονή για το Πάσχα για ένα καλύτερο καλοκαίρι.

Με αυτά τα δύο επιχειρήματα η κυβέρνηση θα μεταφέρει το Πάσχα «στην πόλη»