Μια ανατρεπτική έρευνα φέρνουν στο φως της δημοσιότητας ο Βρετανός καθηγητής Angus Dalgleish και ο Νορβηγός επιστήμονας Birger Sorensen, οι οποίοι υποστηρίζουν πως ο κορονοϊός δεν προήλθε από ζώα, αλλά από Κινέζικο εργαστήριο στην Γουχάν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, οι Κινέζοι πειραματίζονταν πάνω σε κάποιο ιό που μεταδίδεται απο νυχτερίδες. Αυτό που έκαναν ήταν να αυξήσουν τη μεταδοτικότητά του προκειμένου να ετοιμαστούν για το ενδεχόμενο πανδημίας.

Σύμφωνα με τη daily mail, οι ερευνητές αναφέρουν πως οι Κινέζοι προσπάθησαν με ανάστροφη μηχανική να δείξουν ότι ο ιός προήλθε από νυχτερίδες. Όσοι ήθελαν να πουν την αλήθεια δεν μπόρεσαν να το κάνουν και κάποιοι από αυτούς έχουν εξαφανιστεί. 

Υποστηρίζουν επίσης πως τα ευρήματα αυτά προέκυψαν στην προσπάθειά τους να αναλύσουν τον ιό και να παράξουν εμβόλιο. Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, προσπάθησαν αρχικά να δημοσιεύσουν τα ευρήματα αλλά συνάντησαν αντιδράσεις από μεγάλα περιοδικά, καθώς κοινά αποδεκτό ήταν πως ο κορονοϊός προήλθε με φυσικό τρόπο.

Πως έγινε η επεξεργασία

Στην μελέτη οι δύο επιστήμονες περιγράφουν την έρευνά τους στα πειράματα που έγιναν στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν μεταξύ του 2002 και του 2019 και υποστηρίζουν ότι Κινέζοι επιστήμονες, μερικοί από αυτούς μάλιστα συνεργάστηκαν και με αμερικανικά πανεπιστήμια, φέρεται να βρήκαν τα εργαλεία για τη δημιουργία του ιού.

Οι ερευνητές επικέντρωσαν και στην έρευνα «Gain of Function», στην οποία έβαλε στοπ ο Μπαράκ Ομπάμα. Πρόκειται για μια έτευνα στην οποία επιστήμονες προσπαθούν να αλλάξουν τους ιούς της φύσης και να τους κάνους… ανθρώπινους (μέσα σε εργαστήρια), για να προετοιμαστούν για την περίπτωση πανδημίας. 

Ως σημαντικότερο αποδεικτικό αναφέρουν την ύπαρξη αμινοξέων στην ακίδα του κορονοϊού. Μιλώντας Sorensen τονίζει πως «όλα τα αμινοξέα έχουν θετικό φορτίο, το οποίο κάνει τον ιό να προσκολληθεί στα ανθρώπινα κύτταρα, όπως ένας μαγνήτη , ωστόσο όπως οι μαγνήτες, τα θετικά φορτισμένα αμινοξέα απωθούν το ένα το άλλο, είναι σπάνιο να βρεθούν ακόμη και τρία στη σειρά σε φυσικούς οργανισμούς, ενώ τέσσερα στη σειρά είναι εξαιρετικά απίθανο», ε

«Οι νόμοι της φυσικής λένε ότι δεν μπορείτε να έχετε τέσσερα θετικά φορτισμένα αμινοξέα στη σειρά. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι εάν το κατασκευάσετε τεχνητά» προσέθεσε.