«Σκευωρία» βλέπουν τώρα και στο Noor1 με «λαγό» το ΚΙΝΑΛ, το οποίο κατέθεσε αίτημα να διερευνηθούν τυχόν αθέμιτες παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση.

Το αίτημα πέρασε με τις ψήφους ΝΔ και Ελληνικής Λύσης. Συγκεκριμένα, ΝΔ και Ελληνική Λύση τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος του ΚΙΝΑΛ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίζει και το ΚΚΕ να επιφυλάσσεται ζητώντας το αίτημα να γίνει πιο συγκεκριμένο.

Πρωτοφανείς οι πρακτικές που ακολουθούνται στην Προανακριτική Επιτροπή κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

«Ζητάμε, συνεπώς, να κατατεθούν στην Επιτροπή όσα έγγραφα εμπεριέχουν καταθέσεις που αφορούν στον ανωτέρω υπουργό» σημειώνεται στο αίτημα του ΚΙΝΑΛ.

Μετά τη δρομολόγηση της εξαίρεσης Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη από την Προανακριτική, με δικό του αίτημα συσχετίζονται τα σκάνδαλα Novartis και Noor1 στην προσπάθεια – όπως σημειώνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης – αφενός να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και αφετέρου να δημιουργηθούν οι ανάλογες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.

Να ληφθεί υπόψιν ότι ο δήμαρχος Πειραιά και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γ. Μώραλης, έτυχε της ανοιχτής στήριξης στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές της Χαριλάου Τρικούπη.