Σε μια παραδοχή που έχει, ήδη, αρχίσει να προκαλεί αντιδράσεις στους επαγγελματίες προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση άφησε εκτός αναδρομικών τις επιχειρήσεις.

Ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ρωτήθηκε εάν οι επιχειρήσεις θα πάρουν επιστροφή και η απάντησή του σόκαρε τους επαγγελματίες: «Η επιστροφή αφορά φυσικά πρόσωπα» απάντησε βγάζοντας εκτός ακόμα και των μέτρων – ασπιρίνη εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους που όλους αυτούς τους μήνες στραγγαλίζονται οικονομικά από τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος.

Άμεση ήταν η αντίδραση του τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση ο οποίος με ανάρτησή του επεσήμανε ότι «Η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας απαιτεί αποφασιστική στήριξη όχι ημίμετρα και εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση

«Η εξειδίκευση των μέτρων επιβεβαιώνει οριστικά: καμία αναδρομική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επί μήνες πληρώνουν δυσβάσταχτους λογαριασμούς. Η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας απαιτεί αποφασιστική στήριξη όχι ημίμετρα και εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα».