Όταν τα Rafale ισοπέδωσαν τουρκική βάση (vid)

Ενοχλημένες και ανάστατες εμφανίζονται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λόγω της αγοράς 18 γαλλικών μαχητικών Rafale από την ελληνική πολεμική αεροπορία.

Ενοχλημένες και ανάστατες εμφανίζονται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λόγω της αγοράς 18 γαλλικών μαχητικών Rafale από την ελληνική πολεμική αεροπορία.

Ένας από τους λόγους είναι το γεγονός ότι πρόσφατα δέχτηκαν σοβαρό πλήγμα από στρατιωτική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν τέσσερα αεροσκάφη σαν αυτά που αγόρασε η Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, οι Τούρκοι υπέστησαν κανονική πανωλεθρία στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια στην Λιβύη, καθώς δέχτηκαν σφοδρό βομβαρδισμό χωρίς καν να καταλάβουν από τους… έρχεται.

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση τα Rafale που «χτύπησαν» ανήκαν στην Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου, αφού η Γαλλία δεν ήθελε να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην αποστολή, για να μην προκαλέσει τριγμούς μέσα στο ΝΑΤΟ.

Οι Τούρκοι στρατιώτες που φύλαγαν την βάση της Αλ Ουατίγια, ήταν χαλαροί στην σκοπιά τους, όταν άκουσαν τον χαρακτηριστικό ήχο που αφήνει η τροχιά ενός πυραύλου.

Δευτερόλεπτα αργότερα ξέσπασε το πρώτο κύμα της κόλασης με εκρήξεις που διέλυσαν κτηριακές εγκαταστάσεις και συστήματα αεράμυνας των Τούρκων που υπήρχαν εγκατεστημένα στην βάση.

Η συγκεκριμένη επιτυχία της αποστολής των Rafale οφείλεται εν πολλοίς στο επιθετικό ραντάρ Spectra που διαθέτουν τα συγκεκριμένα γαλλικά μαχητικά.

Πρόκειται για ένα «επιθετικό» ραντάρ το οποίο επιτίθεται σε αυτά του αντιπάλου και τα μπλοκάρει κατά τρόπο που να φαίνεται ότι λειτουργούν χωρίς να συμβαίνει αυτό.