Δεν έχουν λόγο να ανησυχούν στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όσο στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχουν άνθρωποι όπως ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο διαβόητος υφυπουργός χωροταξίας, Δημήτρης Οικονόμου, τότε θεωρείται βέβαιη η επιστροφή ψηφοφόρων από τη ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά όσων είχαν πιστέψει στην επενδυτική πολιτική που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Ο μεν Κωστής Χατζηδάκης «δίνει ρέστα» με τα μέτρα κατά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αφού με τον τρόπο που επιλέγει να «σώσει» τη ΔΕΗ διαμορφώνει «μαύρη τρύπα» για τα χρήματα των ΑΠΕ, ανάβει φωτιές με το ενδεχόμενο της επιβάρυνσης της εγχώριας αγοράς μέσω επιβολής έκτακτης εισφοράς και ταυτοχρονα δημιουργεί τεράστιο προβληματισμό στους ξένους επενδυτές.

Ο δε Δημήτρης Οικονόμου συνδέει το όνομά του με το καυτό θέμα της εκτός σχεδίου δόμησης (Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Χατζηδάκης η κυβέρνηση θα επιμείνει στην κατάργηση της δυνατότητας οικοδόμησης σε οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων). Όπως έχουμε αποκαλύψει στο παρελθόν πολλά λέγονται και ακούγονται για απευθείας αναθέσεις σχετικά με τις πολεοδομικές μελέτες Μυκόνου, Σαντορίνης και Ελαφονήσου, σε πλούσιες δηλαδή περιοχές και σίγουρα όχι τυχαίες λογω του τουριστικού ενδιαφέροντος. Μάλιστα για αυτές τις «δουλειές» υπάρχουν σχετικές καταγγελίες πολιτών. Είχαμε θέσει στο παρελθόν το εξής ερώτημα: Ποιος θα πάρει ή έχει πάρει με απευθείας αναθέσεις τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια Σαντορίνης, Μυκόνου, Ελαφονήσου και Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης; (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Ένα είναι σίγουρο: Τη ζημιά θα την πληρώσει ο Μητσοτάκης. Και σίγουρα κερδισμένος θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο υπάρχουν υπουργοί που εργάζονται τελικά ώστε να επιστρέψουν οι ψηφοφόροι στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Πηγη: Periodista.gr