Μια απουσία από την ελληνική αποστολή που συνόδευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ταξίδι του στις ΗΠΑ προκάλεσε κάποια ερωτήματα. Όπως είναι γνωστό, μαζί με τον πρωθυπουργό, στον Λευκό Οίκο μετέβησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Παιδείας Νίκη Κεραμέως μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Ωστόσο, όπως διαπιστώνει το topontiki.gr, από την αποστολή έλειπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια είχε αναπτύξει μια ιδιαίτερα καλή σχέση και με τον τέως πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ. Η απουσία αυτή προκάλεσε απορία, δεδομένου ότι ένας από τους στόχους του ταξιδιού ήταν και η προσέλκυση επενδύσεων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, τόσο από την ομογενειακή κοινότητα όσο και από αμερικανικές επιχειρήσεις.

Προφανώς, τα πρόσωπα που συνοδεύουν των πρωθυπουργό στα επίσημα ταξίδια του στο εξωτερικό αποφασίζονται από τον ίδιο και το επιτελείο του, ανάλογα και με το περιεχόμενο του ταξιδιού, ωστόσο το ερώτημα παραμένει.