Με συνταγή Μαίου θα γίνει η άρση του lockdown, σύμφωνα με το νέο σχέδιο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα τα σχολεία και λιανεμπόριο θα ανοίξουν πρώτα, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου και με αυστηρούς κανόνες προστασίας. Η εστίαση αναμένεται να «ανοίξει» μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, ενώ θα λειτουργήσει μόνο με καθήμενους. Επιπλέον «φρένο» αναμένεται να μπεί σε κέντρα διασκέδασης και κλαμπ.

Όπως όλα δείχνουν δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, συνεπώς θα κάνουμε Χριστούγεννα στον τόπο στον οποίο διαμένουμε.

Για τα ρεβεγιόν θα γίνει αυστηρή σύσταση να μην υπερβαίνουν οι καλεσμένοι τους 9 με 10 ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Η κυβέρνηση πάντως αποφεύγει να μιλήσει για επίσημο χρονοδιάγραμμα. «Χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, γατί επικεντρωνόμαστε στη μάχη] είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η οριζόντια και με κανόνες άρση του lockdown στις 30 Νοεμβρίου έχει εγκαταλειφθεί λόγω της σφοδρότητας της πανδημίας και είναι ειλημμένη πλέον απόφαση για μια αυστηρή κλιμακωτή έξοδο από την καραντίνα, μέσα στις εβδομάδες του Δεκεμβρίου και με την αμφιβολία αν στο τέλος της χρονιάς θα υπάρχει πλήρης άρση των μέτρων.