Στο έλεος της πανδημίας βρίσκονται οι κλάδοι της εστίασης, του πολιτισμού και της διασκέδασης, όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να τους ειρωνεύεται επιπλέον.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αφού αρχικά επιβεβαίωσε το κυβερνητικό «μπάχαλο», κάνοντας λόγο για lockdown ακορντεόν, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που καταγράφει ο ΕΟΔΥ. Τα λουκέτα όπως αποκάλυψε, θα μπαίνουν και θα βγαίνουν ανάλογα με το πόσο ξεφεύγει η κατάσταση την οποία φυσικά η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να ελέγξει.

Το σχέδιο επομένως της κυβέρνησης δεν υπάρχει αλλά θα βασίζεται σε εβδομαδιαίες αποφάσεις, οι οποίες με τις σειρά τους θα βασίζονται σε εβδομαδιαία στοιχεία που θα περιέχουν ποσοστά στατιστικών σφαλμάτων.

Όπως ομολόγησε ο Γεωργιάδης: «Πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα» δήλωσε μιλώντας στον Σκάι και φυσικά δεν είπε ούτε λέξη για την ουσιαστική ενίσχυση του κράτους και των πολιτών.

Ο Άδωνις επιπλέον αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση ζήτησε να μπει μπει «κόφτης» στα SMS μετακίνησης των πολιτών, όμως οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας το αρνήθηκαν αφού είναι υποχρεωμένες να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα θα υπήρχε κίνδυνος για αγωγές από τους χρήστες.

Ο υπουργός ξεπέρασε κάθε όριο αλαζονείας όταν κλήθηκε να σχολιάσει την κίνηση των απελπισμένων επιχειρηματιών από όλες τις περιοχές της χώρας, οι οποίοι αποφάσισαν να παραδώσουν τα κλειδιά των εστιατορίων τους στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων

«Όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης την παίρνω. Την παραλαμβάνω εγώ. Γιατί όταν ακούω έναν άνθρωπο σήμερα ότι έχει ένα κατάστημα εστίασης, το οποίο δεν πληρώνει ενοίκιο, δεν πληρώνει εργαζομένους, παίρνει επιστρεπτέα προκαταβολή και το κράτος του πληρώνει τα πάγια έξοδα, θεωρεί ότι είναι αδικημένος σε αυτή τη χώρα.

Ο κακός συνδικαλισμός την ώρα της συμπεριφοράς δεν μου αρέσει» απάντησε ο Γεωργιάδης με θράσος.