Τον Αύγουστο, και συγκεκριμένα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου φαίνεται να άδειασαν οι 4 τραπεζικές θυρίδες από την τράπεζα στο Ψυχικό με τους δράστες να έχουν φτιάξει ένα καλοστημένο σχέδιο με πολλά πλοκάμια. Οι δράστες φαίνεται πως παρακολουθούσαν κάθε κίνηση των θυμάτων τους.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες για το «χρυσό ριφιφί», οι δράστες εκτιμάται ότι είχαν νοικιάσει θυρίδες και οι ίδιοι με τα αληθινά τους στοιχεία και έτσι μπορούσαν να κάνουν κατόπτευση του χώρου αλλά και να έχουν άμεση πρόσβαση στην λεία τους.

Στις έρευνες έχει εμπλακεί και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς οι δράστεςφαίνεται ότι παρακολουθούσαν μέσω social media τις κινήσεις των 4 θυμάτων τους.

Η παραβίαση αποκαλύφθηκε όταν μια εκ των ιδιοκτητριών των θυρίδων προσπάθησε να ανοίξει την δική της αλλά μάγκωσε το κλειδί. Έτσι, κλήθηκε ειδικός για να ανοίξει την θυρίδα και τότε διαπιστώθηκε ότι το πλούσιο περιεχόμενό της είχε κάνει φτερά!

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη καταγράψει ένα προς ένα τα περιεχόμενα των θυρίδων προκειμένου μέσω «γνωστών» τους κλεπταποδόχων να δουν αν έφτασε στα χέρια τους κάποια από τα ανεκτίμητης αξίας περιεχόμενα των θυρίδων.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, έτσι εξηγείται το γεγονός ότι όπως είχε αποκαλύψει και το οι αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό το βιβλίο επισκεπτών προκειμένου να δουν ποιοι είχαν το επίμαχο διάστημα μπει στον χώρο, είτε ως πελάτες αλλά είτε και ως υπάλληλοι της τράπεζας.