Οι αποκαλύψεις του σκανδάλου με τους παράνομους εμβολιασμούς στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, αποτέλεσε την αφορμή να παραδεχτεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλίας την ύπαρξη κενών στην επιτήρηση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κλήθηκε να απαντήσει στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, προχωρώντας στην εξής παραδοχή: «Δεν μπορεί να υπάρχει ένας ελεγκτής πάνω από κάθε εμβολιαστή ή γύρω από κάθε δομή από τις εκατοντάδες που υπάρχουν».

Παρόλα αυτά υποστήριξε πως τα κρούσματα εμβολιασμών εκτός σειράς αποτελούν την «απόλυτη εξαίρεση» γιατί είναι «τρία, τέσσερα ή πέντε».

Στη συνέχεια, δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει «βήμα πίσω» και πως θα είναι «αμείλικτη» στην αντιμετώπιση του προκλητικού φαινομένου.

«Δεν φταίει η κυβέρνηση για την κλιματική αλλαγή»

Κατά την άποψη του κ. Χαρδαλιά δεν τίθεται πλέον ζήτημα ευθύνης της κυβέρνησης για τις εγκληματικές συνέπειες που προξένησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς υποστήριξε ενώπιον του Κοινοβουλίου ότι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής «δεν έχουν να κάνουν με την κυβέρνηση».

Συγκεκριμένα, απαντώντας για το κρατικό μπλακάουτ που προκάλεσε η «Μήδεια», ο υφυπουργός μίλησε για την ανάγκη να δημιουργηθεί στο πολιτικό σκηνικό «βάση κουλτούρας» σε σχέση με την αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων.

«Τέτοια θέματα θα τα έχουμε συνέχεια. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι το ανάθεμα και οι κατάρες. Το τι έγινε και το τι δεν έγινε. Το θέμα είναι να συνεννοηθούμε όλοι ότι αυτό είναι ένα ζήτημα πατριωτικό και θα πρέπει όλοι να συνεργαστούμε απέναντι στην κλιματική αλλαγή» είπε.