Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για ελλιπή προετοιμασία για το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού άσκησε η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε επαρκώς με αποτέλεσμα τώρα να τρέχει συνεχώς πίσω από τις εξελίξεις. Εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε να γίνονται περισσότερα τεστ στους υγειονομικούς, στα ΜΜΜ και στις κλειστές δομές προκειμένου να υπάρχει πληρέστερη εικόνα της κατάστασης.

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι πέραν των διαψεύσεων που υπήρξαν συνεχίζουν να υπάρχουν ερωτηματικά αναφορικά με τα στοιχεία των κρουσμάτων και υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που έχει διαταχθεί.

Καταγγελία Γεννηματά για ασθενοφόρο που έμεινε στο δρόμο

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατήγγειλε ότι νοσοκομείο είχε μείνει για ώρες χωρίς οξυγόνο, ενώ ασθενοφόρο που μετέφερε ασθενή έμεινε στο δρόμο με αποτέλεσμα να φτάσει οριακά εν ζωή ο ασθενής. Επιπλέον όπως είπε, δεν υπήρξε φροντίδα για την επιστροφή των γιατρών που τον συνόδευαν οι οποίοι δεν έγιναν δεκτοί στο ΚΤΕΛ.

Αναφορικά με τον τρόπο άρσης του lockdown, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ στηρίζει ένα ασφαλές άνοιγμα, με τη διενέργεια δειγματοληπτικών τεστ και με αυστηροποίηση σε περιοχές που είναι στο «κόκκινο».

Τέλος, ζήτησε οργάνωση προκειμένου να μην υπάρξει χαλαρότητα και η χώρα βρεθεί ενώπιον ενός νέου κύματος, ενώ για τα εμβόλια τόνισε ότι πρόκειται για ενθαρρυντική εξέλιξη αλλά έως ότου φτάσουμε σε ανοσία του πληθυσμού χρειάζεται προετοιμασία ώστε να μην έχουμε ολέθρια αποτελέσματα.