«Φωτιά» στα σενάρια για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας βάζει το ΚΙΝΑΛ διά του εκπροσώπου του κοινοβουλευτικού του έργου, Σπύρου Καρανικόλα, ο οποίος αναφέρθηκε σε ένα από τα πρόσωπα που ακούγονται, τη Μαρία Δαμανάκη, τονίζοντας ότι το κόμμα του είναι θετικό να την υποστηρίξει.

Αναλυτικότερα, ερωτηθείς το πρωί της Τρίτης στον ρ/σ «Alpha 98,9» για το αν το ΚΙΝΑΛ θα στήριζε ενδεχόμενη υποψηφιότητα της κ. Δαμανάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Καρανικόλας τόνισε:

«Εμείς δεν είμαστε αρνητικοί. Είναι ένας στέλεχος από την κεντροαριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι θετικός παρά του ότι ήταν αρχηγός του Συνασπισμού. Εμείς είμαστε θετικοί να την υποστηρίξουμε».

Όσον αφορά στα σενάρια για τη Φώφη Γεννηματά, ο κ. Καρανικόλας τόνισε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς είναι πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ενώ υποστήριξε ότι και οι τρεις προηγούμενοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Σημίτης, είναι πρόσωπα που έχουν τιμήσει τη χώρα και την παράταξη και θα μπορούσαν να είναι υποψήφιου για τη θέση του ΠτΔ, όπως και άλλα στελέχη από τον χώρο της κεντροαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν βρίσκει ούτε έναν να προτείνει από την κεντροαριστερά, έστω και από την αριστερά που ευαγγελίζεται. Είναι κολλημένος στο όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου και λένε ή εκείνον ή κανέναν. Την ώρα που ο Τσίπρας επαγγέλλεται τη διεύρυνση στην κεντροαριστερά, είναι δυνατόν να μην βρίσκει ούτε ένα όνομα;»…

Πηγή: altsantiri.gr