Στα «άδυτα» του Facebook θα αναζητήσει, όπως φαίνεται, η Δικαιοσύνη την άκρη του νήματος, για τη διερεύνηση των σκοτεινών πτυχών της ζωής του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη.

Με «πλοηγό» το Facebook, αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω η έρευνα για τον κατηγορούμενο πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, μετά τα πρώτα στοιχεία που φέρονται να τον συνδέουν με πορνογραφία ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή ήταν η κατάθεση στη ΓΑΔΑ, του τρίτου άνδρα που καταγγέλλει τον Δημ. Λιγνάδη για βιασμό. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που είναι σε εξέλιξη για τη μήνυσή του, το πρόσωπο αυτό υποστήριξε ότι ο σκηνοθέτης του είχε δείξει στον υπολογιστή του, υλικό με ανήλικα παιδιά.

Η κατάθεση αυτή, προκάλεσε «θορύβησε» ιδιαίτερα τον εισαγγελέα ο οποίος θα κρίνει ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του, ελέγχοντας ενδεχομένως τον καλλιτέχνη και για πορνογραφία ανηλίκων. Έτσι, δικαστικές πηγές θεωρούν, πως σημαντικό ρόλο θα παίξουν σε αυτή την κατεύθυνση τα ευρήματα από τις τρεις έρευνες στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο δικηγόρος δύο εκ των μηνυτών Γιάννης Βλάχος, ζήτησε πάντως από την ανακρίτρια, μετά το αίτημά του να ερευνηθούν τα ψηφιακά αρχεία του Δημήτρη Λιγνάδη, την άρση απορρήτου επικοινωνιών του κατηγορούμενου προκειμένου να διερευνηθεί το Facebook για ενδεχόμενα ίχνη «ύποπτων» αναζητήσεων ή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του.

Εντός Μαρτίου, κλείνει η έρευνα για πασίγνωστο ηθοποιό

Εξελίξεις ωστόσο δρομολογούνται και για τον πασίγνωστο πρωταγωνιστή, που φέρεται να ελέγχεται για τουλάχιστον δυο καταγγελίες απόπειρας βιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Η δικογραφία, με κεντρικό πρόσωπο τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, συμπληρώνεται με τις αφηγήσεις των γυναικών που φέρονται να τον έχουν καταγγείλει αλλά και με άλλες καταθέσεις μαρτύρων. Στην περίπτωσή του, ωστόσο, δικαστικές πηγές επιμένουν, ότι δεν θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης όπως συνέβη για τον Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κρίθηκε ότι είναι επικίνδυνος να διαπράξει και νέα αδικήματα. Για τον γνωστό αυτό πρωταγωνιστή αναμένεται να επιλεγεί ο δρόμος της κλήτευσής του σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου, προτού ο εισαγγελέας αποφασίσει για την ποινική του μεταχείριση.

Το όνομα του συγκεκριμένου ηθοποιό καταγράφεται μεταξύ των 18 νέων φακέλων που προσκομίστηκαν από το ΣΕΗ στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επίμαχες καταγγελίες εντοπίζονται δυο αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που παραμένουν «ζωντανά», δηλαδή δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή. Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα φέρεται να έχει μπει και μια ακόμη καταγγελία που εμφανίζεται να περιγράφει μια τρίτη περίπτωση απόπειρας βιασμού η οποία, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί με επίσημο τρόπο.

Το κουβάρι της υπόθεσης για τον πασίγνωστο ηθοποιό άρχισε να ξετυλίγεται μετά τις καταγγελίες που έκαναν σε βάρος του τρεις γνωστές πρωταγωνίστριες, ενώ φέρονται να ακολούθησαν ακόμα τέσσερις γυναίκες. Μάλιστα, ανάμεσα στις καταγγελίες που περιείχαν οι πρώτοι 20 φάκελοι του ΣΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν και μιας γυναίκας για υπόθεση βιασμού από τον συγκεκριμένο ηθοποιό η οποία έχει παραγραφεί.

«Λάβρος» ο Κούγιας κατά της ανακρίτριας – Προσφεύγει στον Άρειο Πάγο

Στο μεταξύ αύριο ο συνήγορος του καλλιτέχνη, Αλέξης Κούγιας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, θα καταθέσει στην Αρεοπαγίτη Επιθεωρήτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών αναφορά- καταγγελία κατά της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας. Σύμφωνα με τον συνήγορο, στην Επιθεωρήτρια θα θέσει «αδιάσειστα στοιχεία» από τα οποία «αποδεικνύεται χωρίς κανένα ενδοιασμό η παράνομη συνεργασία της ως άνω Ανακρίτριας με τους ψευδομηνυτές αλλά και τους αναξιόπιστους και ανήθικους μάρτυρες κατηγορίας, ένας εκ των οποίων έχει προσώρας αλλάξει τέσσερις φορές την κατάθεσή του».

Ο κ. Κούγιας καταγγέλλει τη δικαστική λειτουργό ότι «διεξάγει έρευνες χωρίς την παρουσία Εισαγγελέως και χωρίς να έχει καλέσει τον κατηγορούμενο ή τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, όπως έκανε χτες, με μόνη την παρουσία αστυνομικών, οι οποίοι μετέφεραν χάρτινες κούτες, χωρίς κανέναν έλεγχο από την αποθήκη του διαμερίσματος του κυρίου Λιγνάδη στην ταράτσα, γεγονός το οποίο μας μετέφερε ο αδελφός του κυρίου Λιγνάδη, ο οποίος ήταν εκείνη την ώρα στην οικία του εντολέα μας, δημοσιοποιεί δικόγραφα επιλεκτικά από τη δικογραφία μέσω ενός δημοσιογράφου και συγκεκριμένων σκανδαλοθηρικών εφημερίδων, αγνοεί και δεν διερευνά τους υπερασπιστικούς μας ισχυρισμούς και, το κυριότερο, αγνοεί παντελώς τα αιτήματα του κυρίου Λιγνάδη.».