Με τη «σφραγίδα» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη για το αδίκημα του βιασμού, μετά τη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του, από Έλληνα ο οποίος κατήγγειλε τη σεξουαλική του κακοποίηση από τον ηθοποιό-σκηνοθέτη το 2018.

Μετά την κατάθεση της τρίτης μήνυσης σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση η οποία κατέληξε σήμερα στην άσκηση της ποινικής δίωξης παρά το γεγονός ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης στις εξηγήσεις που κατέθεσε στις εισαγγελικές αρχές αρνήθηκε όχι μόνο την κατηγορία του βιασμού αλλά και τη γνωριμία του με το φερόμενο θύμα και ζήτησε την κατ΄αντιπαράσταση εξέταση μαζί του.

O Δημήτρης Λιγνάδης έκανε συγκεκριμένα λόγο για καταγγελία η οποία αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας χωρίς κανένα αντικειμενικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του καταγγέλλοντα.

Από την άλλη, το φερόμενο θύμα στη μήνυση του έχει περιγράψει μία σοκαριστική σκηνή βιασμού στο σπίτι του ηθοποιού-σκηνοθέτη, με τον ίδιο να πέφτει αναίσθητος μετά από ένα ποτήρι ουίσκι που ήπιε από τα χέρια του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όταν ξύπνησε ο καταγγέλλοντας έχει περιγράψει στη μήνυση του ότι βρέθηκε ξαπλωμένος στο κρεβάτι και γυμνός από τη μέση και κάτω. «…Ζαλισμένος όπως ήμουν και χωρίς να έχω επανακτήσει πλήρως τον έλεγχο των αισθήσεων μου, τον ρώτησα «τι έγινε», τι μου έκανες;» κι αυτός με σαρκαστικό ύφος μου απάντησε «έλα τώρα που δε σ’ άρεσε»…»αναφερόταν χαρακτηριστικά στην τρίτη μήνυση.

Πλέον, κι αυτή η υπόθεση, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης για το αδίκημα του βιασμού, αναμένεται να περάσει στα χέρια της 19ης ανακρίτριας η οποία χειρίζεται την υπόθεση του ηθοποιού-σκηνοθετή.

Ενώπιον της μάλιστα υπάρχει και μία ακόμα καταγγελία σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη που αφορά και πάλι το αδίκημα του βιασμού το οποίο φέρεται να έχει τελεστεί το 2015 σε βάρος 17χρόνου τότε αγοριού. Η τέταρτη αυτή καταγγελία αποτιμάται από την ανακρίτρια προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις των δικαστικών αρχών.