Μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, ο Τόλης Βοσκόπουλος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών και σήμερα συγγενείς, συνάδελφοι και θαυμαστές που τον αγάπησαν πολύ, θα τον χειροκροτήσουν για τελευταία φορά, συνοδεύοντάς τον στην τελευταία του κατοικία.

Η κηδεία του Τόλη Βοσκόπουλου θα πραγματοποιηθεί τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθεί λαϊκό προσκύνημα, και από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 που θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία, η σορός του θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο κλιματιζόμενο χώρο του νεκροταφείου, όπου η οικογένειά του θα έχει τη δυνατότητα να του πει το τελευταίο αντίο.

Στις 15:00, θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία, που θα γίνει μόνο με την οικογένεια του και ελάχιστους συγγενείς και φίλους, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Δωρεές στο Σπίτι του Ηθοποιού

Σύμφωνα με πηγές από την οικογένεια, επειδή ο Τόλης Βοσκόπουλος λάτρευε τα λουλούδια, η οικογένειά του δεν ήθελε να στερήσει σε κανέναν το δικαίωμα να εκδηλώσει τον θαυμασμό του για τελευταία φορά στέλνοντας στεφάνι στην κηδεία του. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν κάποιος δεν επιθυμεί να στείλει λουλούδια ή στεφάνι, θα μπορούσε να βοηθήσει με μια δωρεά το “Σπίτι του ηθοποιού”.

Ο ίδιος ο Τόλης Βοσκόπουλος αγάπησε το θέατρο και ήταν και ο ίδιος ηθοποιός.

Πέθανε την ημέρα που θα έπαιρνε εξιτήριο

Ο τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Την προηγούμενη Παρασκευή αισθάνθηκε αδυναμία και αναπνευστική δυσχέρεια. Καθώς ταλαιπωρούνταν από αναπνευστικά προβλήματα, έφυγε από το σπίτι του με ασθενοφόρο για το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου βρίσκονται οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν.

Εκεί έγινε η εισαγωγή και υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Παράλληλα έλαβε και την απαραίτητη αναπνευστική υποστήριξη. Μάλιστα, οι γιατροί είχαν ενημερώσει την σύζυγό του, Άντζελα Γκερέκου, πως την Δευτέρα, που θα είχαν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των εξετάσεων, θα επέστρεφε σπίτι.

Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε. Τον πρόδωσε η καρδιά του λίγο πριν πάρει εξιτήριο.