Τσουχτερός ήρθε ο λογαριασμός από την περιοδεία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Αφρική πέρυσι, αγγίζοντας σχεδόν το 1/4 του εκατομμυρίου λιρών, καθιστώντας το το ακριβότερο ταξίδι ανάμεσα στα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Το ζευγάρι μαζί με τον γιο του Άρτσι επισκέφτηκαν τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, την Αγκόλα και το Μαλάουι, όπου ανέλαβαν περίπου 20 υποχρεώσεις ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον σε κοινωφελείς σκοπούς. Κι ενώ εκπροσωπούσαν τη βασιλική οικογένεια καθώς το ταξίδι ήταν δημοσίως χρηματοδοτούμενο, το ζευγάρι φρόντισε να εξαπολύσει επίθεση κατά βρετανικών Μέσων ενώ παράλληλα μαγνητοσκόπησε στα κρυφά το ντοκιμαντέρ όπου η Μέγκαν κατηγορούσε τη βασιλική οικογένεια ΄για ψυχρότητα καθώς κανείς δεν τη ρώτησε αν είναι καλά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Λίγους μήνες μετά το ζευγάρι παραιτήθηκε από τις πριγκιπικές του υποχρεώσεις και πλέον ζει στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια και συνήψε συμφωνία εκατομμυρίων με το Netflix.

Οι αρμόδιοι έφεραν στη δημοσιότητα τον λογαριασμό, με τον Χάρι και τη Μέγκαν να θεωρούνται οι πιο πολυδάπανοι της βασιλικής οικογένειας έχοντας ξοδέψει για την περιοδεία τους 245.643 λίρες σε προγραμματισμένες πτήσεις, στη χρήση ιδιωτικού αεροπλάνου αλλά και σε έξοδα του προσωπικού τους. Πηγές υπερασπίστηκαν το κόστος λέγοντας ότι ήταν μία επίσκεψη-κλειδί, εγκεκριμένη από το Φόρεϊν Όφις και είχε μεγάλη επίδραση.

Το αμέσως φθηνότερο ταξίδι ανέρχεται σε 210.345 λίρες και έγινε από τον πρίγκιπα Κάρολο στο Ομάν. Ο Κάρολος παρευρέθη στην κηδεία του βασιλιά και διέμεινε στη χώρα δύο ημέρες.

Ακολουθούν ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ με την περιοδεία τους στο Πακιστάν που κόστισε 117.116 λίρες, αν και χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά επιτυχής από τους υπουργούς. Ερωτήματα προκαλεί το διήμερο ταξίδι του πρίγκιπα Άντριου με ιδιωτικό σκάφος στη Βόρεια Ιρλανδία, τον Ιούλιο του 2019, που κόστισε 15.848 λίρες. όμως και η πριγκίπισσα Άννα βρέθηκε στο στόχαστρο έχοντας ξοδέψει 16.440 λίρες σε ιδιωτική πτήση από το Λονδίνο στη Ρώμη και πίσω προκειμένου να παρακολουθήσει την αγαπημένη της ομάδα της Σκωτίας να παίζει στο Six Nationn Rugby International εναντίον της Ιταλίας, ενώ είναι πατρόνας της Σκωτσέζικης Ένωσης Ράγκμπι.