Την ανησυχία του σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας από τον Οκτώβρη και έπειτα, και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, εξέφρασε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες όπως μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Το θέμα πλέον η τρίτη δόση

«Τον Οκτώβρη φοβόμαστε λιγάκι και φοβάμαι βόρεια Ελλάδα. Με ανησύχησαν αυτά που είδα στη Θεσσαλονίκη όπου είδα μεγάλη χαλαρότητα», τόνισε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι το θέμα πλέον είναι η τρίτη δόση. «Το θέμα είναι αν θα πάμε σε ηλικιακό όριο ή χρονικό και ποιος έχει κάνει δόση και πότε, το κοιτάμε για την τρίτη δόση! Είναι θέμα εθνικής επιτροπής εμβολιασμών», σημείωσε προσθέτοντας ότι αυτό σίγουρα δημιουργεί πρόσθετη ένταση στην κοινωνία.

Δεν θα έχουμε πλέον μεγάλης κλίμακας εμβολιαστικό ρεύμα

Για την πειθώ σχετικά με τους εμβολιασμούς, ανέφερε πως ξύνουμε πάτο βαρελιού και εκτιμούν πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πείσεις αυτούς που δεν έχουν πειστεί μέχρι σήμερα. Παρατήρησε δε ότι δεν θα έχουμε πλέον μεγάλης κλίμακας εμβολιαστικό ρεύμα.

«Το πρόβλημά μας», εξήγησε «είναι κυρίως οι 60 plus γιατί αυτοί εφόσον νοσήσουν θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. Και δυστυχώς, οι ανεμβολίαστοι αυτής της ηλικίας δεν βλέπουμε να πείθονται. Τα παιδιά δεν είναι πρόβλημα και να νοσήσουν θα το περάσουν, είπε ακόμα. Πρόσθεσε πάντως είχαν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 50 δεν θα χρειαζόταν ο εμβολιασμός των παιδιών. Πάνω από 50 γύρω είναι στο 60 με 65% εμβολιασμένοι. Υπάρχει και ένα ποσοστό 8-10% που έχουν περάσει τον ιό οπότε ανεβαίνουμε στο 75%. Οι εκπαιδευτικό είναι στο 90% εμβολιασμένοι».

Για τα μέτρα

Σχετικά με την εστίαση, ανέφερε πως ακούμε ότι όλοι λένε πως ο πελάτης θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος και ο εργαζόμενος όχι; Τα 2 βασικά κριτήρια είναι ότι όπου μπορείς να έχεις διαρκώς μέτρο προφύλαξης το διαφοροποιεί, ποια είναι η ουσιώδης δραστηριότητα και ποια όχι. Σχετικά με τα μέτρα στο θέατρο και όχι στο εστιατόριο, ανέφερε πως στο θέατρο είσαι όλη την ώρα με μάσκα και το θέατρο είναι ποιοτικά διαφορετικό είναι πολιτισμός και στοιχείο προσωπικότητας του καθενός.

Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες όπως των υγειονομικών ανέφερε πως όλα είναι πάντα μέσα στο μενού αλλά δεν είναι προτεραιότητά μας η επέκταση.

Σημείωσε πάντως ότι τις αναστολές γιατρών μπορεί και τις καλύπτεις αλλά στο στράτευμα δεν μπορείς να το κάνεις. Στο Λιμενικό, αν έρθεις και πεις υποχρεωτικός εμβολιασμός και 1/3 προσωπικού θα πρέπει να πάει σε αναστολή και εκεί δεν έχεις να τους αναπληρώσεις. Κάθε κατηγορία πρέπει να τη κοιτάς εξατομικευμένα! Είναι δύσκολη η άσκηση της υποχρεωτικότητας.

«Με αυτό το σχήμα θα πάμε σε εκλογές»

Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό τόνισε ότι η εκτίμησή του είναι πως θα πάμε σε εκλογές με αυτό το σχήμα, εκτός αν υπάρξει κάτι σημαντικό.