Είναι ολοφάνερο ότι η μαζική συγκέντρωση των κατοίκων της Νέας Σμύρνης για την αστυνομική βία φανερώνει πως ο κόσμος βρίσκεται στα όρια του και είναι έτοιμος να βγει στους δρόμους αντιδρώντας στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και στο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί, λόγω της ελλειπούς διαχείρησης της πανδημίας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου προφανώς διαβάζουν την κατάσταση, για αυτό και ο Μητσοτάκης βγήκε στην τηλεόραση να κάνει μια μετριοπαθή δήλωση με «αγγάθια» για τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί φοβάται την ταύτιση μεγάλου τμήματος του κόσμου που βρέθηκε δρόμο με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γι αυτό ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στην δήλωση να στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Η κυβέρνηση φοβάται ένα αυθόρμητο κίνημα σε πολλές περιοχές της Αττικής αλλά και της Ελλάδας καθώς οι πολίτες εμφανίζονται κουρασμένοι και οργισμένοι από τα απανωτά lockdown και την αβεβαιότητα που επικρατεί στην ζωή τους. Υπάρχουν μάλιστα αντίστοιχα παραδείγματα από χώρες της κεντρικής Ευρώπης (π.χ. τα επεισόδια στην Ολλανδία).