Ο Νίκος Σύψας, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ζήτησε επαγρύπνηση για να μη ζήσουμε εικόνες Μπέργκαμο,

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η Αττική, όπου εντοπίζονται τα μισά από τα ενεργά κρούσματα και ειδικά το κέντρο της Αθήνας, προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς πάνω από 4 είναι ο δείκτης θετικότητας στο κέντρο της Αθήνας.

«Πάμε καλά αλλά όχι τόσο όσο ίσως θα θέλαμε να πιστεύουμε και η Αθήνα δείχνει να είναι “βόμβα” έτοιμη να εκραγεί. Ο κορονοϊός είναι εδώ και όπως είπε ο Νίκος Σύψας πρέπει να δείξουμε για λίγο ακόμα επαγρύπνηση, αφού είμαστε κοντά στο νήμα αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο τέλος» τόνισε.

«Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μεν μια σταθεροποίηση, αφού δεν έχουμε αύξηση κρουσμάτων» αλλά, όπως υπογράμμισε ο Νίκος Σύψας, «το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν περισσότερα από 5.000 ενεργά κρούσματα σε όλη την Ελλάδα και τα μισά απ’ αυτά εντοπίζονται στην Αττική».

«Στο κόκκινο» είναι το κέντρο της Αθήνας, όπου σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, υπάρχει ο φόβος για μεγάλη διασπορά που μπορεί να υπάρξει και επιβάλει αυξημένη επαγρύπνηση και επιτήρηση.

«Αν “σκάσει” η Αθήνα θα έχουμε πολύ άσχημη τροπή» τόνισε ο Νίκος Σύψας και προειδοποίησε πως δεν έχει περάσει ακόμα ο κίνδυνος, ότι ο ιός είναι εδώ και ότι δεν αποκλείεται ένα τρίτο κύμα.

Με την Αττική συνδέεται και το… καλοκαίρι αλλά και το άμεσο μέλλον. Όπως τόνισε ο Νίκος Σύψας «αν έχουμε ατύχημα στη Αττική τα πράγματα θα πάνε άσχημα για όλο τον χρόνο». Και εξήγησε ότι αν αυξηθούν απότομα οι εισαγωγές στις εντατικές τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά και ότι αν αυτό γίνει, θα γίνει ξαφνικά όπως έγινε και στον Μπέργκαμο.

«Είμαστε κοντά στο να κόψουμε το νήμα νικητές, ας κάνουμε υπομονή» επισήμανε τέλος ο Νίκος Σύψας.