Στην αγορά, στα μαγαζιά, στις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, δεν προλαβαίνουν να αλλάζουν ταμπελάκια με τις νέες… ανατιμημένες τιμές και τα νοικοκυριά μέρα με την ημέρα βλέπουν όλο και λιγότερα χρήματα στην τσέπη τους. Με την Αγορανομία άφαντη. Μέχρι και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αυξήθηκαν.

Και εκεί που ο κόσμος περίμενε ότι όλο και κάτι θα άλλαζε, το μόνο που θα δώσει η κυβέρνηση τη Μεγάλη Πέμπτη είναι 200 ευρώ για να κάνουν Πάσχα, για να έχουν κόκκινα αυγά στο σπίτι, 1.744.962 χαμηλοσυ­νταξιούχοι, οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, άτομα με αναπηρία και δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Τι άλλο από «επιταγή φτώχειας» είναι τα 200 ευρώ, από 250 ευρώ που είχε αποφασίσει αρχικά η κυβέρνηση και ήταν και το «δώρο των Χριστουγέννων»; Με 200 ευρώ τι να πρωτοαγοράσει η νοικοκυρά για το πασχαλιάτικο τραπέζι, με τα κόκκινα αυγά;

Όλα αυτά είναι ψίχουλα. Προφανώς, το συνειδητοποίησε κατόπιν εορτής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι τα 200 ευρώ δεν σώζουν. Απόδειξη, το ότι στο τραπέζι του Μαξίμου μπήκε η μείωση του ΦΠΑ σε είδη διατροφής, όπως το ψωμί.

Τίποτα, όμως, δεν είναι οριστικό. Πρόκειται, πάντως, για μέτρα στήριξης των οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών έναντι της ακρίβειας.