Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη για το θέμα του προστίμου των 150 ευρώ για την μη χρήση μάσκας σύμφωνα με την έρευνα 7η έρευνα COVID CONTROL που πραγματοποίησε η Interview. Το 50% που θεωρεί υπερβολικό το πρόστιμο, αλλά την ίδια στιγμή το 48% το θεωρεί σωστό μιας και πρόκειται για την δημόσια υγεία, ενώ το 2% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Επεπλέον η έρευνα δείχνει διαφωνία σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων από την πλειονότητα των πολιτών.

Συγκεκριμένα, το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων δεν βρίσκει σύμφωνο το 55% των ερωτώμενων, ενώ το 41% συμφωνεί/μάλλον συμφωνεί και το 4% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Θετικά/μάλλον θετικά κρίνει το 79% των ερωτώμενων την εμφάνιση του πρωθυπουργού στο διάγγελμα του για την σταδιακή άρση των περιορισμών, έναντι 17% που διατηρεί αρνητική/μάλλον αρνητική στάση, ενώ το 4% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Το 70% κρίνει ως εφαρμόσιμες τις λεπτομερείς οδηγίες που δόθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς για την κυκλοφορία, το άνοιγμα της μικρής λιανικής, τις μετακινήσεις κλπ, έναντι του 23% που τις θεωρεί μη εφαρμόσιμες και του 7% που δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Στην ερώτηση: «Κατά την άποψη σας, πρόκειται για άρση μέτρων ή για επιβολή νέων και πιο επώδυνων;», οι απαντήσεις είναι οι ακόλουθες: α) είναι άρση αναφέρει το 74%, β) είναι επιβολή νέων και πιο επώδυνων το 20% και γ) δεν γνωρίζει/δεν απαντά το 6%.