Στη στρατηγική συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός Τουρισμού και ο επικεφαλής του Ομίλου TUI Sebastian Ebel, με στόχο τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού, αναφέρονται κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως, όπως είπε ο Χάρης Θεοχάρης, κοινός στόχος είναι να έρθει στην Ελλάδα το 50% των τουριστών που είχε φέρει πέρυσι η TUI. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι ήρθαν στη χώρα μας μέσω της TUI 2,8 με 3 εκατ. επισκέπτες.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι ο υπουργός Τουρισμού, αναφερόμενος στη συμφωνία τόνισε “υλοποιούμε τον στόχο αυτόν μέσω της συνδιαφήμισης, στην οποία η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα με την οποία η εταιρία θα συνεργαστεί. Σχεδιάζουμε κοινές δράσεις για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, κρίσιμο ζήτημα για την επιτυχία της χρονιάς. Επιπρόσθετα, εντείνουμε τις ενέργειες για την επέκταση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στην χώρα μας. Δίνουμε έμφαση στον στρατηγικό μετασχηματισμό με δράσεις για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Θα σχεδιάσουμε νέους πλόες κρουαζιέρας για φέτος και τις επόμενες χρονιές. Εστιάζουμε σε δράσεις ψηφιοποίησης και εμπειρίας απαλλαγμένης από το χαρτί”.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης αυτή η συμφωνία είναι πολύ σημαντική για τις προσπάθειες της χώρας μας να κερδίσει το χαμένο έδαφος της φετινής χρονιάς και δίνει το σήμα σε κάθε επαγγελματία του τουρισμού πως συμφέρει να ανοίξουν φέτος και επιτρέπει να ατενίζουμε με συγκρατημένη αισιοδοξία το μέλλον.

Χαρακτηριστική ήταν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, και η δήλωση του CEO της TUI Sebastian Ebel: “Θα απογοητευτώ αν δεν πιάσουμε τον στόχο του 50% με την Ελλάδα”.