Θυμάστε το περίφημο υπουργικό συμβούλιο όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης είχαν συγκρουστεί για τη φαρμακευτική κάνναβη; Φαίνεται ότι ακόμη και τώρα, που ο υπουργός Ανάπτυξης δηλώνει ότι η ΝΔ έκανε λάθος που δεν στήριξε τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα το 2018, ο υπουργός Εσωτερικών δεν μπορεί να αποδεχθεί την στροφή στην κυβερνητική πολιτική επί του θέματος.

Μάλιστα, χθες, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Μάκης Βορίδης μόλις και μετά βίας κατάφερε να κρύψει τις αντιρρήσεις του, καθώς κράτησε σαφείς αποστάσεις και αρνήθηκε να σχολιάσει, επικαλούμενος την προσήλωσή του στην συλλογική λειτουργία της κυβέρνησης.

«Εγώ έχω εκφράσει τις απόψεις μου στο υπουργικό συμβούλιο, δεσμεύομαι από τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου και δεν σχολιάζω αποφάσεις και τοποθετήσεις συναδέλφων», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «η συζήτηση είναι ασχολίαστη».

«Εγώ σέβομαι τις αποφάσεις και την συλλογικότητα του υπουργικού συμβουλίου», κατέληξε ο Μάκης Βορίδης, μην καταφέρνοντας να κρύψει ότι… ζορίζεται.

«Μου τηλεφώνησε ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης και μου ζήτησε συγγνώμη»

Μπορεί πλέον ο Νίκος Καρανίκας να μην έχει καμία οργανική ή επαγγελματική θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο χθες δεν μπόρεσε να κρύψει την ικανοποίησή του για την τροπή που έχει πάρει η συζήτηση περί των επενδύσεων σχετικά με την φαρμακευτική κάνναβη. Μάλιστα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο Καρανίκας αποκάλυψε ότι τού τηλεφώνησε ο Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να τού… ζητήσει συγγνώμη.

«Μου τηλεφώνησε ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης και μου ζήτησε συγγνώμη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καρανίκας, εξηγώντας :

«Το νομοσχέδιο το δικό μας για την κάνναβη το ψήφισε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Η ΝΔ λέει ότι τώρα κατάλαβε τί ακριβώς σηματοδοτούσε αυτό το νομοσχέδιο και για τους ασθενείς αλλά και για την οικονομία. Πρόκειται για 250 δις. επένδυση σε 5 χρόνια και θα πρέπει να είναι κάποιος πολιτικά κομπλεξικός για να πει όχι. Εμείς δεν είμαστε, δεν κάνουμε μικροπολιτική και γι΄αυτό βοήθησα και στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου. Μας ενδιαφέρει να προχωρήσει αυτό που σε άλλες χώρες δίπλα μας είναι ήδη κεκτημένο».