Τον οριζόντιο εμβολιασμό σε κατοίκους νησιών με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχο αποτελεί να μετατραπούν τα εν λόγω νησιά σε covid-free προορισμούς με δεδομένο μάλιστα ότι στις 14 Μαΐου αναμένεται να πραγματοποιηθεί και το άνοιγμα του τουρισμού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κυβερνητικό επιτελείο στοχεύουν να αξιοποιήσουν και το γεγονός ότι θα έρθουν περισσότερες δόσεις εμβολίων της Pfizer και της Johnson & Johnson στη χώρα μας μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η υλοποίηση του εν λόγω πλάνου με σκοπό να “χτιστεί” ένα σημαντικό τείχος ανοσίας του πληθυσμού ενάντια στον κορονοϊό.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες η ιταλική εφημερίδα “La Reppublica” είχε αναφερθεί στη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης για τον εμβολιασμό των κατοίκων μικρών νησιών. Έγραφε ότι “η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε να εμβολιάσει το σύνολο του πληθυσμού των νησιών με λιγότερους από 5.000 κατοίκους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αφορά σε 69 νησιά και που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου».