Την ώρα που οι Ευρωπαίοι δίνουν απλόχερα στον Ερντογάν χρήματα και στήριξη θέτοντας του το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, η τουρκική δικαιοσύνη δίνει πράσινο φως για να κλείσει το φιλοκουρδικό κόμμα HDP.

Το καθεστώς Ερντογάν δεν κάνει πίσω αγνοώντας την ΕΕ.

Το κατηγορητήριο για κλείσιμο του φιλοκουρδικού κόμματος HDP αποδέχτηκε το Συνταγματικό Δικαστήριο έπειτα από την πρώτη εξέταση της υπόθεσης.

Μετά την προκαταρκτική υπεράσπιση του HDP, ο Γενικός Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μπεκίρ Σαχίν θα παρουσιάσει τη γνώμη του σχετικά με την ουσία της υπόθεσης. Στη συνέχεια θα σταλεί στο HDP για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του. Πάντως σε αυτό το στάδιο δεν έγινε δεκτό το αίτημα για πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών του κόμματος.

Σε δηλώσεις του στο CNN Turk o νομικός Ζαφέρ Ισλερί είπε ότι απόφαση μπορεί να ληφθεί είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία και ότι υπάρχουν εκτιμήσεις πως οι δραστηριότητες του κόμματος είναι αντισυνταγματικές. “Δεν περιμένω να ολοκληρωθεί αμέσως η διαδικασία, μπορεί να πάρει και ένα χρόνο. Καταρτίστηκε ένα πλήρες κατηγορητήριο. Το μεγαλύτερο μέρος του κατηγορητηρίου αφορούν τις τρομοκρατικές διασυνδέσεις του κόμματος”, αναφέρει ο Τούρκος νομικός.