Η επόμενη κρίση και η πιο ουσιαστική με “θύματα” σε πολλά επίπεδα που με μαθηματική ακρίβεια αναμένεται να αντιμετωπίσουν στη Συγγρού θα αφορά στη σύγκρουση για την επικράτηση του ενός από τα δυο φύλλα που εκδίδονται αυτή τη στιγμή. “Το Βήμα” ή “Τα Νέα” θα συνεχίσει απρόσκοπτα την έκδοση τους για τα επόμενα πολλά χρόνια;

Η κόντρα ανάμεσα στις δυο εφημερίδες δεν είναι καινούργια… Ανέκαθεν υπήρχε, από την εποχή ακόμη του Χρήστου Λαμπράκη. Τότε όμως είχε άλλα χαρακτηριστικά και κυρίως δεν ήταν πολεμικό το κλίμα ανάμεσα τους. Ήταν περισσότερο σε επίπεδο φιλοσοφίας, κουλτούρας και προσέγγισης…

Σήμερα με το μιντιακό τοπίο σε κατάρρευση το δίλημμα “Το Βήμα” ή “Τα Νέα” αναμένεται να τεθεί νωρίτερα του αναμενόμενου… Τα νούμερα είναι ήδη οριακά, οι πωλήσεις έχουν πιάσει “ταβάνι” και η τάση των πολιτών δεν είναι με το χαρτί.

Η αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα δεν γίνεται τυχαία… Υπάρχουν αρκετά σημάδια το τελευταίο διάστημα που συνηγορούν ότι αργά ή γρήγορα θα τεθεί το δίλημμα! Ακόμη όμως και σε επίπεδο προσώπων δεν λείπουν οι συγκρούσεις… Προς το παρόν είναι “υπόγειες”, αλλά υπαρκτές και ενίοτε άγριες… Όπως για παράδειγμα η πιο πρόσφατη (αρκετά πριν το lockdown) όταν στο διάδρομο, δηλαδή σε κοινή θέα πρόσωπο του εμπορικού υπέστη μπούλινγκ άνευ προηγουμένου από υψηλό στέλεχος (του ενός από τα δυο φύλλα), διότι η δική του εφημερίδα είχε λιγότερες διαφημίσεις από την άλλη!

Ελπίζουμε να διαψευστούμε διότι και τα δυο φύλλα είναι ιστορικά και κυρίως σημαντικά για την πολυφωνία και τη λειτουργία του Τύπου στη χώρα μας… Και χωρίς αμφιβολία αξίζει να ενισχύονται οικονομικά, ακόμη κι αν δεν βγάζουν τα χρήματα τους!