Μπαίνουμε σε μια πολύ σημαντική φάση της πανδημίας – το έχουμε πει καμιά δεκαριά φορές, από πέρσι μέχρι φέτος – αλλά αυτή τη φορά θα δούμε αν θα έχουμε συνέχιση της πανδημίας και μετά το Μάρτιο με μεταλλάξεις, ή «λιώνω αργοσβήνω» που λέει και το άσμα, όσο θα πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι και κούτσα -κούτσα θα αυξάνονται και οι εμβολιασμοί.

Άρα, με αυτά και με άλλα μπαίνουμε και σε τροχιά εκλογικών αντιπαραθέσεων, αφού οι επόμενοι μήνες θα δείξουν εάν ο Μητσοτάκης μαρκάρει τις εκλογές εντός του ’22, ή θα ρίξει ζαριά και θα πάει την άνοιξη του 2023.

Γράφει το topontiki.gr:

Οι Μαξιμιλιανοί, θέλουν την διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ να κινείται γύρω στις 12 μονάδες, ώστε με την απλή αναλογική να έχουν μια διαφορά ικανή να τους δώσει αυτή την αυτοδυναμία, πράγμα που όπως όλα δείχνουν, δεν είναι και το ευκολάκι.

Ζόρια έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού αν οι επόμενες δημοσκοπήσεις που θα βγουν στο τέλος του μήνα, δείξουν αυξητική τάση έτι περαιτέρω στο ΚΙΝΑΛ, τότε θα αρχίσει σχετική γκρίνια, πράγμα συνηθισμένο και ψυχοφθόρο σε αυτό το κόμμα.

Το θέμα είναι, οι γκρίνιες θα είναι για στροφή προς τα αριστερά – άρα ακόμα μεγαλύτερη μείωση ποσοστών – ή προς κάτι πιο ευρύτερο προς το κέντρο, ώστε να διατηρηθεί ένα ποσοστό γύρω στο 30% που κρατάς την ηγεμονία του χώρου;

Οι ποιοτικές έρευνες – και όχι μόνο οι ποιοτικές έρευνες – αλλά μια κουβέντα στο περιβάλλον του να κάνει ο καθένας, θα δει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει δύο βήματα μπροστά ένα πίσω, και έτσι παραμένει στα ίδια.

Κάθε τρεις και λίγο δεν λείπουν οι αστοχίες στην επικοινωνία, αφού βουλευτές λένε «ό,τι ναναι» και τρέχει όλη η ηγεσία να τα μαζέψει εκ των υστέρων.

Άσε που καμιά φορά μου φαίνεται ότι δεν θέλει και να τα μαζέψει κιόλας.

Όμως με αυτά και με εκείνα, ο λογαριασμός έρχεται στο τέλος και συνήθως σε αυτές περιπτώσεις, πηγαίνει στο αφεντικό.