«Σκάνδαλο» χαρακτηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τη δήλωση Μητσοτάκη πως η Ελλάδα πέτυχε να «μετατρέψει τις ελληνοτουρκικές διαφορές σε ευρωτουρκικές».

Συγκεκριμένα στη χθεσινή του συνέντευξη στον Alpha, ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα πως η συμπεριφορά της Τουρκίας συνιστά απειλή για τη σταθερότητα και ασφάλεια της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «αυτό που έχουμε πετύχει είναι να μετατρέψουμε τις ελληνοτουρκικές διαφορές σε ευρωτουρκικές. Αυτό δεν είχε συμβεί στο παρελθόν, χρειάστηκε συστηματική διπλωματική δουλειά.»

Η συγκεκριμένη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα τουρκικά ΜΜΕ, με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να στρέφουν τις βολές τους κατά της χώρας μας, ενόψει και της επικείμενης κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Χαρακτηριστικοί είναι οι τίτλοι ηλεκτρονικών ενημερωτικών μέσων :

  • «Σκάνδαλο από τον Έλληνα πρωθυπουργό» γράφει η Σαμπάχ, σημειώνοντας: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως πέτυχε να μετατρέψει τη διαφορά σε σύγκρουση Ε.Ε. – Τουρκίας»
  • Το CNN TURK σημειώνει: «Μητσοτάκης για ελληνοτουρκική σύγκρουση. Πετύχαμε να γίνει διαφορά Τουρκίας – Ε.Ε.»
  • «Ομολογία του πρωθυπουργού της Ελλάδας για την Τουρκία» ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος της Σαμπάχ.
  • «Ομολογία βόμβα από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Μητσοτάκης : Μετατρέψαμε την ελληνοτουρκική διαμάχη, σε διαμάχη Ε.Ε. – Τουρκίας» γράφει το haberler.com.
  • «Πρωθυπουργός της Ελλάδας : Ομολογία Μητσοτάκη για την Τουρκία» η Ακίτ.
  • «Ανυπόστατη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού» γράφει το yenimesaj.com.tr.

Τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότερο ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αξιωματούχοι και ΜΜΕ, ζητούν από την Ε.Ε. να μην επιτρέψει Ελλάδα και Κύπρο να διαταράξουν τις σχέσεις της με την Τουρκία. Σχετική και η τελευταία δήλωση Ερντογάν, που ζήτησε από την ΕΕ να «μη χειραγωγηθεί από την Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους».

1

Ετικέτες