Αλλαγή στα σχέδια της κυβέρνησης, όσον αφορά στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και τη μετατροπή σε κεφαλαιοποιητικό του συστήματος επικουρικής ασφάλισης.

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το επίμαχο νομοσχέδιο θα κατατίθετο στη Βουλή ως το τέλος του Ιουλίου, σύμφωνα με ενημέρωση των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η κατάθεση του νομοσχεδίου για τον «ατομικό κουμπαρά» των νέων εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων ως 35 ετών μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων του σώματος ανέφερε πως το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα συζητηθεί τον Σεπτέμβριο και πως η ψήφισή του δεν αναμένεται νωρίτερα.

ΣΥΡΙΖΑ: Άτακτη υποχώρηση

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε ότι «σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή, δεν πρόκειται να φέρει και παραπέμπει στας καλένδας το σχέδιο νόμου για την κεφαλαιοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, παρότι το έθεσε σε δημόσια διαβούλευση με πανηγυρικές ανακοινώσεις των αρμόδιων υπουργών. Προφανώς υπαναχωρεί κάτω από τις μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και την ανάδειξη από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία του τεράστιου κοινωνικού και οικονομικού κόστους της επιχειρούμενης από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι φανερό ότι έχει απομονωθεί και εισπράττει την απόρριψη από τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία για τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη και τη συνολική πολιτική της. Ο αγώνας μας συνεχίζεται με τις δεσμεύσεις και τις προγραμματικές μας θέσεις, στο πλευρό των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων, της κοινωνικής πλειοψηφίας και των νέων, ενάντια στην αντιδραστική και αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης με στόχο την πολιτική και κοινωνική αλλαγή και την προοδευτική προοπτική της χώρας μας», κατέληξε.