Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε το βράδυ της Τρίτης ο Βλαντίμιρ Πούτιν, με την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των δυο χωρών, τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, στη Συρία και στη Λιβύη, να αποτελούν τα βασικά θέματα συζήτησης των δυο ηγετών.

Ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, αναφέρθηκε στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για την επίτευξη μόνιμης σταθερότητας και την επίλυση του προβλήματος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την εγκαθίδρυση του κοινού Κέντρου Ρωσίας και Τουρκίας για την επίβλεψη της εκεχειρίας.

Επισημαίνοντας την ευαισθησία του Αζερμπαϊτζάν σχετικά με την πλήρη επιστροφή των εδαφών του, ο Ερντογάν τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εφαρμογής της συμφωνίας, δεν πρέπει να επιτραπεί στην Αρμενία να δημιουργήσει εμπόδια στην επίτευξη μιας μόνιμης λύσης στην περιοχή.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε, επίσης, ότι «δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε την κριτική των άλλων συμπροέδρων της Ομάδας του Μινσκ για τις ειρηνευτικές προσπάθειες».