Η Τουρκία συνέλαβε 15 υπόπτους που φέρονται να συνεργάστηκαν με την ισραηλινή Μοσάντ στο έδαφός της, γράφει η τουρκική εφημερίδα Sabah.Το δημοσίευμα αναπαράγει στο Ισραήλ η Haaretz.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ύποπτοι συνελήφθησαν πριν από ένα μήνα κατηγορούμενοι ότι παρείχαν στη Mossad πληροφορίες για Τούρκους πολίτες και ξένους φοιτητές που σπουδάζουν στη χώρα. Αναφέρεται ότι στόχοι ήταν φοιτητές που ακολουθούσαν σπουδές οι οποίες θα τους έδιναν τις δυνατότητες να δουλέψουν στην τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Η Sabah σημειώνει επίσης ότι η επιχείρηση για τη σύλληψη των υπόπτων, που είναι όλοι Άραβες, διεξήχθη από την Τουρκική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (MIT) μετά από μακρόχρονη επιχείρηση.

Η Daily Sabah γράφει ότι οι ύποπτοι επιχειρούσαν σε τέσσερις τουρκικές επαρχίες και συνελήφθησαν όλοι κατά τη διάρκεια επιχείρησης της MIT το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

Οι ύποπτοι παρακολουθήθηκαν «για περίπου ένα χρόνο», κατά τη διάρκεια του οποίου ασχολήθηκαν με κατασκοπεία που επικεντρώθηκε σε Παλαιστίνιους στην Τουρκία, πρόσθεσε η εφημερίδα.