Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ για πιθανή «αναδιανομή αρμοδιοτήτων» και «αναδιατάξεις δομών» στην κυβέρνηση. Όπως είπε «τα πρόσωπα κάνουν τη διαφορά».

Προϊδεάζοντας για έναν «ελαφρύ» ανασχηματισμό, χωρίς πολλές αλλαγές προσώπων και με… ανταλλαγές υπουργικών θέσεων, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι: «Ό,τι και να πω για ανασχηματισμό, θα είναι παρεξηγήσιμο. Κάποια στιγμή προφανώς και θα γίνουν αλλαγές στην κυβέρνηση, δεν είναι της στιγμής να γίνουν οι αλλαγές. Αν κάτι μάθαμε αυτούς τους 12 μήνες, είναι ότι τα πρόσωπα κάνουν τη διαφορά, άρα το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση έχει μεγάλη σημασία».

«Όταν κρίνω ότι θα υπάρξει ανάγκη, να γίνουν διορθωτικές κινήσεις», σημείωσε επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης που έθεσε ως προτεραιότητά του τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας, τη στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων και «να περάσουμε την μπόρα με λιγότερες αμυχές». Γι’ αυτό, όπως είπε, «είναι εστιασμένη η προσοχή μου στην οικονομία».

Σίγουρα υπάρχουν κυβερνητικά πρόσωπα για τα οποία, μετά τις εξελίξεις το τελευταίο διάστημα, ο ανασχηματισμός δεν θα είναι… «ελαφρύς».