Την απομάκρυνση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ με αφορμή, την κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης επιστημόνων.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού επικαλείται δημοσίευμα εφημερίδας στο οποίο καταγγέλεται ότι ο κ. Βρούτσης «απέκρυψε κάποιες δεκάδες εκατομμύρια που θα έπαιρναν κάποιοι ιδιοκτήτες πλατφορμών “καταρτίσεων”», ερωτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εάν «περιμένει και άλλες αποκαλύψεις για να τον στείλει σπίτι του». Ενώ η κ. Φώφη Γεννηματά υπογραμμίζει σχετικά ότι «…για τον Υπουργό Εργασίας υπάρχει μόνο ο δρόμος της παραίτησης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ:

«Θα περιμένει και άλλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ΚΕΚ ο κ. Μητσοτάκης για να στείλει τον κ. Βρούτση σπίτι του;

Δεν έφθαναν οι πρωινές αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών για τις εκλεκτικές συγγένειες της ΝΔ με τους πέντε ιδιοκτήτες πλατφορμών «καταρτίσεων» που θα πάρουν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να μάθουν στους επιστήμονες «σκόιλ Ελικίκου», τις οποίες επιχείρησε να αποκρύψει ο Υπουργός Εργασίας.

Τώρα αποκαλύπτεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento, ότι σύμβουλος του κ. Βρούτση και της γγ του υπουργείου Εργασίας όχι μόνο έχει συγγενική σχέση με τους ιδιοκτήτες εταιρίας ΚΕΚ, αλλά και συμμετείχε στο παρελθόν σε εταιρίες που διαχειρίζονται τις πλατφόρμες αυτές.

Για αυτό και η σπουδή της κυβέρνησης να αξιολογήσει υλικό εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων των ΚΕΚ μέσα σε μία ημέρα και να μην αξιοποιήσει τη δυνατότητα που έδωσε η Κομισιόν για απευθείας ενίσχυση, χωρίς μεσάζοντες, των επιστημόνων μέσω ΕΣΠΑ.

Θα περιμένει και άλλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ΚΕΚ ο κ. Μητσοτάκης για να στείλει τον κ. Βρούτση σπίτι του και να ακυρώσει αυτό το φιάσκο για τους επιστήμονες;».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά δήλωσε για το ίδιο ζήτημα:

«Επιτέλους, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ο κ. Μητσοτακης εξαναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση, πήρε άρον – άρον πίσω την απόφασή του, δική του ήταν ουσιαστικά η απόφαση.

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί από την πρώτη στιγμή το καταγγείλαμε. Όσο για τον Υπουργό Εργασίας υπάρχει μόνο ο δρόμος της παραίτησης».