Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το instanews περίπτωση επιστροφής του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχει. Τουλάχιστον όσο στην ηγεσία του βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά. Λένε επίσης όμως ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έχει… κρεμάσει ακόμα την πολιτική ταυτότητά του και ότι η περίπτωση επιστροφής του στην ενεργό πολιτική δράση είναι υπαρκτή.

Σύμφωνα, ωστόσο, με το ίδιο ρεπορτάζ περίπτωση να δούμε τον κ. Βενιζέλο σε κάποιο άλλο κόμμα του σημερινού κοινοβουλίου δεν υπάρχει. Παρά το… φλερτ με τη Νέα Δημοκρατία περίπτωση γάμου δεν υπάρχει, ούτε περίπτωση να αλλάξει κάτι στο μέλλον.

Εκείνο που δεν αποκλείεται είναι δούμε τον κ. Βενιζέλο σε ένα άλλο κόμμα που αυτή τη στιγμή…κυοφορείται. Σε ποιο; Σήμερα μπορεί να φαντάζει ως μακρινό σενάριο, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι.

Αν η κόντρα Σαμαρά-Μητσοτάκη συνεχιστεί, τότε η πιθανότητα να ιδρύσει ο πρώτος δικό του κόμμα είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτή.

Σε μια τέτοια περίπτωση, λένε αυτοί που γνωρίζουν καλά τον κ. Βενιζέλο, θα εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να μπει στον νέο σχηματισμό (σε ηγετική θέση ασφαλώς) καθώς η εκτίμηση που τρέφει στον Αντώνη Σαμαρά είναι γνωστή και η συνεργασία τους στην τότε κυβέρνηση επιτυχημένη (όπως θεωρούν οι ίδιοι).

Σε κάθε περίπτωση το κεφάλαιο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει κλείσει ακόμα και η μεγάλη επιστροφή είναι θέμα χρόνου…