Νέα μέτρα ενίσχυσης των πολιτών που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Θεσσαλονίκη, όπου θα βρίσκεται στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στον ΣΚΑΪ.

Φέτος, η ΔΕΘ δεν θα διεξαχθεί, λόγω του κορονοϊού, ωστόσο ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει κανονικά την καθιερωμένη ομιλία του και την συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θα περιγράψει το οικονομικό πρόγραμμα της χρονιάς, στο πλαίσιο του Φόρουμ της Θεσσαλονίκης.

Ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι εξετάζεται ένα πλέγμα μέτρων για να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, εκτός από την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ που λαμβάνουν .

Επιπλέον επισήμανε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης πιο γρήγορα από τον αρχικό σχεδιασμό. “Όταν παίρνουμε μέτρα για να προστατέψουμε την υγεία, παίρνουμε μέτρα να στηρίξουμε και την οικονομία. Δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω”, είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, ανάμεσα στα μέτρα που μελετά το οικονομικό επιτελείο είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η μείωση στον ΕΝΦΙΑ, ενώ ο φόρος επιτηδεύματος είναι κάτι που έχει πει η κυβέρνηση ότι θα καταργηθεί μέσα στην τετραετία.

Όσον αφορά στα αναδρομικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως το πότε θα δοθούν αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων, εκτιμώντας ειδικότερα πως οι συνταξιούχοι θα τα λάβουν μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου.

Ανέφερε επίσης ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχιστεί με πιο χαλαρά κριτήρια ώστε να η ρευστότητα.