Το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση επιθυμεί να γυρίσουν οι μαθητές στις τάξεις τους στις 8 Ιανουαρίου, όπως είπε ξεκάθαρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η απάντηση αναμένεται τις επόμενες μέρες και αφού πρώτα φανεί το «αποτύπωμα» που θα έχουν αφήσει οι γιορτές στην επιδημιολογική εικόνα.

«Με τα σημερινά δεδομένα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου και να υπάρχει μείωση μέτρων», εκτίμησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η Ματίνα Παγώνη. Έκρινε ότι «καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα» αλλά αυτό, σημείωσε, είναι προσωπική της άποψη.

Η κ. Παγώνη υπενθύμισε ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, γιατί το επόμενο 10ήμερο θα δείξει αν οι δείκτες, που είναι μειωμένοι, θα δώσουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν σχολεία. «Αν πάμε καλά και οι δείκτες είναι καλοί μέχρι και τις 5 του μηνός δεν υπάρχει πρόβλημα να μην ανοίξουν τα σχολεία, αλλά αν ξεκινήσουμε πάρτι, τα κρούσματα θα αυξηθούν» προειδοποίησε.

Την άποψη ότι θα σχολεία μπορούν να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου εξέφρασε, επίσης στον ΣΚΑΙ και η Μίνα Γκάγκα.

Από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο Mega, είπε ότι οι αποφάσεις για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία, θα ληφθούν τις τελευταίες ημέρες του έτους (30-31 Δεκεμβρίου).

«Υπάρχει αυτό το κενό μεταξύ 7-10 ημερών για να δούμε τα αποτελέσματα μιας κατάστασης επιδημιολογικά. Αυτό περιμένουμε. Αν μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σχολεία στις 8 του μηνός αυτό θα είναι θετικό. Τετάρτη με Πέμπτη θα δούμε αν θα ξεκινήσουμε με τα σχολεία, και δη με τα δημοτικά. Υπάρχει προσπάθεια να δούμε τα πράγματα θετικά για τα σχολεία, γιατί έχει τραβήξει πολύ η κατάσταση αυτή», επισήμανε.