Η Ευρώπη επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας παρ΄ ότι εξαρτάται ενεργειακά από την Ρωσία…
Η φιλειρηνική Ευρώπη στέλνει οπλικά συστήματα στην Ουκρανία για να σκοτώνουν ρώσους που βρίσκονται στο Ουκρανικό έδαφος και την ίδια ώρα συνεχίζουν να εξαρτώνται από το φυσικό αέριο της Ρωσίας…
Η Ευρώπη ανακοινώνει διθυραμβικά ότι μπορεί να απεξαρτηθεί από το φυσικό αέριο της Ρωσίας… και έρχεται η Γερμανία να τους προσγειώσει όλους στην πραγματικότητα…

Η Γερμανία μετά την εξομάλυνση του Ουκρανικού θέλει να συνεχίσει τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου

Η Γερμανία δεν μπορεί να εγκαταλείψει εντελώς το ρωσικό φυσικό αέριο, σε περίπτωση ομαλοποίησης στην Ουκρανία, θα είναι απαραίτητο να ξαναρχίσει η οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία. Αυτή την άποψη εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Σαξονίας, ο εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Michael Kretschmer σε συνέντευξή του

«Βλέπουμε τώρα ότι δεν μπορούμε να αρνηθούμε το ρωσικό αέριο.
Οι κυρώσεις που έχουμε επιβάλλει κατά της Ρωσίας έχουν επίσης γίνει η αιτία αυτής της κατάστασης στο ενεργειακό έλλειμμα.
Πρέπει να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να τερματίσουμε αυτή τη σύγκρουση στην Ουκρανία και μετά να ξαναρχίσουμε την οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία.
Τα όπλα πρέπει να σταματήσουν.
Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να υποστηρίξει για να επιλυθεί αυτή η σύγκρουση μέσω διπλωματίας.
Η Ρωσία και η Ουκρανία πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», επεσήμανε ο Michael Kretschmer.

Η Γερμανία θέλει το ρωσικό φυσικό αέριο…

«Στόχος μας ως Γερμανία θα πρέπει να είναι να αγοράσουμε ξανά φυσικό αέριο από τη Ρωσία μετά το τέλος της επίθεσης στην Ουκρανία.
Στην παρούσα κατάσταση, αυτό δεν θα είναι δυνατό» ανέφερε ο πολιτικός, επισημαίνοντας το υψηλό κόστος του φυσικού αερίου τώρα.
«Δεν αρκεί μόνο να εξοικονομούμε χρήματα και, ως υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, να ελπίζουμε για έναν ζεστό χειμώνα», είπε ο Kretschmer.
Αυτή τη στιγμή η Γερμανία μειώνει την εξάρτησή της από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους.
Σύμφωνα με το σχέδιο των αρχών, κατά τη διάρκεια του έτους σχεδιάζεται να εγκαταλειφθεί ο άνθρακας και το πετρέλαιο, αλλά το αέριο από τη Ρωσική Ομοσπονδία θα απαιτηθεί τουλάχιστον για το 2023.
Σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών Annalena Burbock, επί του παρόντος το μερίδιο του ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία έχει μειωθεί στο 6-8%.